November 07, 2016

06.11.2016: Глава НАЗК Корчак оголосила порядок перевірки електронних декларацій

Глава НАЗК Корчак оголосила порядок перевірки електронних декларацій
Глава НАЗК Корчак оголосила порядок перевірки електронних декларацій

Головні події і теми дня 06.11.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Глава НАЗК Корчак оголосила порядок перевірки електронних декларацій.
  • Помер суддя Конституційного суду Сергійчук.
  • У результаті обстрілу на Донбасі поранено троьх місцевих жителів.

В Україні

  • Глава Національного агентства з питань запобігання корупції Корчак повідомила, що спочатку буде перевірено своєчасність подачі електронних декларацій і складено адміністративні протоколи щодо тих, хто не подав звіту вчасно до 30 жовтня. Після цього, в першу чергу, будуть розглянуті заяви від ЗМІ і громадян щодо невідповідності даних із декларацій реальним доходам. Для проведення слідчих дій Корчак має намір залучати співробітників Генеральної прокуратури.
  • Помер суддя Конституційного суду Сергійчук. Він був одним із суддів, які схвалили "конституційний переворот" колишнього президента Януковича у 2010 році.

Війна

  • Бойовики безперервно обстрілюють позиції української армії по всій протяжності лінії фронту з важкої артилерії, мінометів і танків. У Широкиному, Авдіївці та Троїцькому йдуть безперервні зіткнення. У результаті обстрілу постраждав місцевий житель у Мар'їнці, ще двоє - поранені в Красногорівці. За офіційними даними штабу антитерористичної операції, українська армія за попередню добу втрат не зазнала.

Україна й світ

  • Китай створив холдинг для роботи в країнах Центральної та Східної Європи. У складі холдингу засновано фонд для інвестування в інфраструктурні проекти, високотехнологічні виробництва і виготовлення продуктів масового споживання.
  • За 2 доби до початку президентських виборів у США Федеральне бюро розслідувань закрило справу щодо електронного листування кандидата від Демократичної партії Клінтон. Згідно з результатами опитування громадської думки, Клінтон випереджає кандидата від Республіканської партії Трампа на 3-5%.
  • Україна готова надати "зелений коридор" для виведення російських військ і озброєнь із населеного пункту Кобасна у Придністров'ї.

Тренди


  • Порядок притягнення до кримінальної відповідальності депутатів Верховної Ради дозволяє їм уникнути покарання, виїхавши з території України під час розгляду подань Генпрокуратури про позбавлення їх недоторканності. Депутат від Опозиційного блоку Новинський виїхав до Греції, прокуратура збирається оголошувати його в міжнародний розшук. Однак шанси на його екстрадицію в Україну вкрай низькі.

No comments:

Post a Comment