October 03, 2016

02.10.2016: "ДНР" та "ЛНР" провели "праймеріз"

"ДНР" та "ЛНР" провели "праймеріз"
"ДНР" та "ЛНР" провели "праймеріз"

Головні події і теми дня 02.10.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • "ДНР" та "ЛНР" провели "праймеріз".
  • На фронті на Донбасі - знову загострення.
  • У Москві за підозрою у шпигунстві затримано журналіста агентства "Укрінформ"

В Україні

  • Президент Порошенко повідомив про успішне випробування протитанкового ракетного комплексу з керованими ракетами "Сармат", розробленого у конструкторському бюро "Луч". Максимальна дальність стрільби - до 5 км.
  • В Умані понад 21 тисячі паломників з Ізраїлю святкують єврейський новий рік.

Війна

  • Інтенсивність обстрілів бойовиків під час "перемир'я" наростає з кожним днем. Штаб АТО зафіксував 48 випадків порушення "режиму тиші". В Авдіївці, Зайцевому, Кримському, Новоолександрівці і Новозванівці українські позиції піддали потужному мінометному обстрілу, промзону Авдіївки піддали обстрілу з танка, в Зайцевому бойовики стріляли з 152мм артилерії. У Станиці Луганській, на ділянці, визначеній для розведення військ, бойовики вели обстріл зі стрілецької зброї, гранатометів і озброєння БМП. По всій лінії фронту бойовики вели обстріл зі стрілецької зброї і гранатометів, в Павлополі - з озброєння БМП. Розвідка повідомляє про суттєве підвищення боєготовності передових підрозділів бойовиків і ротації частин. За офіційними даними, за попередню добу втрат немає, проте волонтери повідомили про загибель офіцера в Кримському.
  • Незважаючи на безперервні обстріли, українське командування продовжує підготовку до відведення військ у Петровському. Український представник у Спільному центрі з контролю і координації назвав головними умовами відведення вільне переміщення спостерігачів місії ОБСЄ і розмінування території.
  • У Донецьку й Луганську відбулися т.зв. "праймеріз" з відбору кандидатів у "мери" й "депутати". Жителів заманювали на дільниці польовими кухнями, були організовані "каруселі", в ході яких бригади "виборців" курсували між ділянками і вкидали "бюлетені".

Україна й світ

  • Міністерство інформаційної політики повідомило про затримання в Москві кореспондента інформагентства Укрінформ Сущенка. Йому пред'явлено звинувачення в шпигунстві.
  • Міністр закордонних справ Австралії Бішоп заявила, що для розгляду справи про катастрофу малайзійського авіалайнера рейсу MH17 потрібно створити трибунал подібний до того, який розслідував катастрофу лайнера авіакомпанії PanAmerican над шотландським містом Локербі. Трибунал може бути заснований міжнародним співтовариством і базуватися в Нідерландах, у зв'язку з тим, що Росія в Раді Безпеки ООН блокує всі спроби створення трибуналу ООН. Однак насамперед слід переконатися, що такий трибунал буде володіти всіма необхідними повноваженнями, в тому числі, щодо екстрадиції замовників і виконавців злочину.
  • В Угорщині пройшов референдум щодо квот для біженців. Оскільки явка виборців була меншою за 50%, його було визнано недійсним, однак більше 95% тих, хто проголосував, висловилися проти квот.

Тренди


  • "Вибори" в "ДНР" та "ЛНР" від самого початку визнано нікчемними і такими, що суперечать Мінським домовленостям, проте маріонеткові ватажки "ДНР" та "ЛНР" продовжують наполегливо проводити свою лінію. Це може свідчити про те, що Путін вирішив заморозити конфлікт надовго. При цьому провокації бойовиків продовжуватимуться, а Україна втратить право вступу в НАТО і навіть не зможе отримати План дій щодо вступу в альянс (ПДЧ).

No comments:

Post a Comment