September 19, 2016

18.09.2016: Загинув заступник глави адміністрації президента Таранов

Загинув заступник глави адміністрації президента Таранов
Загинув заступник глави адміністрації президента Таранов

Головні події і теми дня 18.09.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Загинув заступник глави адміністрації президента Таранов.
  • Росія провела вибори в Державну Думу, в тому числі в окупованому Криму.
  • У Києві стартує проект "розумний квартал" Living Lab.

В Україні

  • У Києві загинув заступник глави адміністрації президента генерал Таранов, який відповідав за взаємодію із силовими структурами, розвідкою і контррозвідкою.

Київ

  • У Києві на вулиці Мельникова запускають проект Living Lab - "розумний квартал", у якому будуть реалізовані найкращі інноваційні технології для комфортного проживання в місті. Серед них - розмежування торгової зони, установка "розумних світлофорів", які запобігають утворенню заторів, освітлення наземних переходів, установка датчиків для людей із проблемами зору і простір для переміщення людей на інвалідних візках. Крім того, буде впроваджено систему відеофіксації правопорушень, а на дорожньому покритті зроблено деталізовану розмітку.

Війна

  • Згідно з повідомленнями штабу АТО, в зоні бойових дій на Донбасі за останню добу не зафіксовано втрат серед українських військовослужбовців, незважаючи на обстріли бойовиків, у тому числі з важких мінометів - у промзоні Авдіївки і на світлодарській дузі.

Україна й світ

  • У Росії пройшли вибори до Державної Думи. Дільниці на території України в посольстві і консульствах були відкриті, і на них проголосували понад 300 осіб. Керівництво України неодноразово заявляло про нелегітимність виборів у Думу, однак не доклало зусиль для недопущення голосування на території України. Більш того, було затримано декількох активістів, які протестували біля консульства в Одесі проти проведення російських виборів.
    Президент України і міністр закордонних справ постійно повторюють про недоцільність розриву дипломатичних відносин із Росією. МЗС заявило, що проведення виборів у Криму є частиною агресії Росії проти України. Заступник міністра у справах окупованих територій попередив організаторів виборів у Криму про кримінальне переслідування в Україні.
    Багато країн заявили про невизнання виборів в окупованому Криму.
    Виборчі дільниці були відкриті також в Грузії на території невизнаних республік Абхазія і Південна Осетія.
    Судячи з опитувань громадської думки, до російського парламенту проходять "Єдина Росія", Комуністична партія, "Вільна Росія" і Ліберально-демократична партія Жириновського. Спостерігачі фіксують безліч порушень на дільницях.
  • НАТО збирається розмістити додатковий військовий контингент у країнах Балтії і в Польщі в травні 2017 року.
  • Українська команда посіла третє командне місце на Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро, завоювавши 117 медалей і випередивши в командному заліку спортсменів США.

Тренди


  • Глава Нафтогазу Коболєв стверджує, що прем'єр-міністр Гройсман досі не скасував рішення Міністерства економічного розвитку про перепідпорядкування оператора магістральних газопроводів "Укртрансгаз", оскільки не розуміє можливі наслідки такого кроку. За словами Коболєва, Нафтогаз був фактичним донором для кримінального та корупційного бізнесу, тому необхідно довірити керівництво газовою монополією Кабінету міністрів, де рішення приймаються колективно.

No comments:

Post a Comment