September 11, 2016

10.09.2016: "Цивільний корпус полку Азов" блокував "Київміськбуд"

"Цивільний корпус полку" Азов "блокував" Київміськбуд"
"Цивільний корпус полку" Азов "блокував" Київміськбуд"

Головні події і теми дня 10.09.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • "Цивільний корпус полку Азов" блокував" Київміськбуд "
  • МЗС заявив протест у зв'язку зі спробою відкрити у Відні "представництво ЛНР".
  • У збірної України на Паралімпіаді в Ріо вже 12 золотих медалей.

В Україні

  • Під офісом підприємства "Київміськбуд" відбулися сутички поліції з активістами "Цивільного корпусу полку "Азов". Затриманий активіст Філімонов випущений судом під поручительство двох депутатів. Протести виникли внаслідок спроб "Київміськбуду" продовжити забудову ділянки, яку місцеві жителі вважають непристосованою для будівництва та захопленою незаконно.

Війна

  • Ситуація на лінії фронту залишається напруженою, незважаючи на постійні заяви штабу антитерористичної операції про те, що вона "зберігає ознаки деескалації та лишається контрольованою". Як і минулої доби, зафіксовано 30 випадків обстрілів українських позицій. Троє бійців підірвалися на вибуховому пристрої при обладнанні вогневої позиції в Мар'їнці. Ще одного військовослужбовця було поранено внаслідок обстрілу. Штаб АТО стверджує, що збройні сили України повністю виконують мінські домовленості.
  • Поблизу Волновахи відкрито пам'ятник жертвам обстрілу автобуса 13 січня 2015 року, внаслідок якого загинуло 12 осіб та отримали поранення 18 мирних жителів.

Україна й світ

  • Міністерство закордонних справ заявило протест у зв'язку з наміром проведення РФ виборів в Державну Думу в окупованому Криму. МЗС повідомило про можливість визнання легітимності нового російського парламенту тільки в разі виключення жителів Криму зі списків кандидатів-мажоритарників і з партійних списків, а також відмови від проведення виборів на півострові.
  • МЗС направив ноту протесту керівництву Австрії у зв'язку зі спробою відкриття у Відні "представництва ЛНР".
  • Колишній глава Державного агентства з інвестицій, оголошений в міжнародний розшук і затриманий в Панамі, попросив в цій країні політичного притулку.
  • Українські спортсмени завоювали ще 5 золотих медалей на Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро і ділять 2-3 місце з Великобританією. Перше місце за кількістю медалей впевнено посідає Китай.

Тренди

  • >Голова Херсонської облради Путілов заявив про незаконне захоплення влади представниками інших партій. Він стверджує, що засідання ради було продовжено після закінчення сесії, де і було прийнято рішення про його відсторонення. Путілов вважає, що депутати партій "Батьківщина", "Наш край" та "Опозиційний блок" об'єдналися для зміщення легітимного керівника і отримання контролю над фінансовими потоками в області. Події в Херсоні можна розглядати як серйозну поразку президентської партії. Вони свідчать про те, що Порошенко, який прагне до повного контролю над усіма гілками влади, не здатний контролювати всі події в країні, і локальні об'єднання різних політичних сил можуть змінити картину в регіонах. Якщо такі процеси відбудуться одночасно в кількох регіонах, Порошенко не зможе утримати ситуацію під повним контролем.
  • 7 вересня "президент Придністров'я" Шевчук підписав указ про початок підготовки до приєднання до Росії на підставі результатів "референдуму" 2006 року. На ньому переважна більшість жителів невизнаної республіки проголосували за приєднання до Россіі. Тим більш, що Росія ігнорує рішення стамбульського саміту 1999 року, згідно з яким вона повинна була вивести війська та озброєння з території Придністров'я. У серпні 2016 року російські війська і "збройні сили ПМР" провели спільні навчання. Оскільки влада ПМР є повністю підконтрольною Путіну, можна зробити висновок, що влада РФ зробила крок до ескалації ситуації в регіоні.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment