September 08, 2016

07.09.2016: Окупаційна влада Криму випустили Умерова з психіатричної клініки

Окупаційна влада Криму випустили Умерова з психіатричної клініки
Окупаційна влада Криму випустили Умерова з психіатричної клініки

Головні події і теми дня 07.09.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Окупаційна влада Криму випустили Умерова з психіатричної клініки.
  • На переговорах в Мінську домовилися про відновлення залізничного сполучення з ОРДЛО.
  • МВФ розгляне питання продовження кредитування України 14 вересня.

В Україні

  • ЄБРР і Міжнародна фінансова корпорація (IFC) надають кредит $ 74 млн на будівництво зернового терміналу в порту Південний.
  • Міністерство економічного розвитку планує створення Національного офісу інтелектуальної власності на основі розпущених Укрпатенту і Держслужби інтелектуальної власності. Для запуску проекту депутати мають прийняти відповідний закон до кінця 2016 року.
  • Національна поліція повідомила, що розслідування щодо пожежі в будівлі служби новин телеканалу Інтер розслідується за трьома статтями Кримінального кодексу.
  • Фонд гарантування вкладів фізосіб запустив проект продажу майна ліквідованих банків через систему ProZorro.
  • Курс гривні щодо долара незначною мірою зміцнився, але євро продавався дорожче 30 грн: 26,72 ₴ / $ (-0,12 грн), 30,03 ₴ / € (+0,07 грн), 4,15 ₴ / 10₽ ( +0,01 грн). НБУ продав на аукціоні $ 6,2 млн.
  • Рада директорів МВФ розгляне продовження кредитування України 14 вересня.

Війна

  • Протягом доби штаб АТО зафіксував 20 випадків порушення бойовиками "ДНР" та "ЛНР" режиму припинення вогню. Промзона Авдіївки і Широкиного піддалися мінометному обстрілу, на низці ділянок бойовики обстріляли українські позиції з озброєння БМП. За офіційними даними, поранено одного військовослужбовця. В Ясинуватському районі в селі Верхньоторецькому в результаті обстрілу поранено двох мирних жителів.
  • У Мінську відбулася чергова зустріч Тристоронньої контактної групи по врегулюванню на Донбасі. Під час переговорів було констатовано, що режим припинення вогню "загалом дотримується". Всі сторони погодилися, що припинення вогню має стати безстроковим.
    Було досягнуто домовленості про відновлення залізничного сполучення на перегонах Попасна - Кадиївка (Стаханов) і Майорськ-Горлівка, якими доставляється вугілля на українські ТЕС з окупованої території.
    Член української делегації Айвазовська заявила, що Росія, "ДНР" та "ЛНР" свідомо йдуть на зрив домовленостей по Донбасу і готуються до проведення "місцевих виборів" на окупованій території 6 листопада. Свідченням підготовки до "виборів" служить проведення в "республіках" так званих "праймеріз" - первинних відборів кандидатів.
    Спецпредставник ОБСЄ на переговорах Сайдік повідомив, що 21 вересня в Мінську відбудуться переговори міністерств енергетики України та Росії з енергопостачання Донбасу.
    Сайдік заявив, що планує змінити підходи до мінських переговорів і обговорить їх на зустрічі з міністром закордонних справ Росії Лавровим.

Україна й світ

  • Російська окупаційна влада випустила з психіатричного диспансеру заступника голови Меджлісу Умерова, якого помістили туди за рішенням кримського суду для проведення примусової психіатричної експертизи. Уповноважена з прав людини Лутковська стверджує, що саме вона разом ыз російською колегою допомогли звільнити тяжкохворого Умерова з психіатричної клініки. Окупанти звинувачують Умерова в сепаратизмі і порушенні територіальної цілісності Росії.
  • Міністерство закордонних справ України закликало РФ припинити нарощування військового контингенту на кордоні і в окупованому Криму і заявило про зростання російської військової загрози.
  • Посол України в США Чалий заявив, що США, запроваджуючи додаткові санкції щодо Росії, примушують її до миру на Донбасі і припинення агресії проти України.
  • Генеральний секретар НАТО Столтенберг заявив про продовження підтримки України, незважаючи на критику РФ. За його словами, за допомогою до Альянсу може звернутися будь-яка незалежна держава. Однак підтримка України не означає припинення діалогу з Росією.

Тренди


  • Соцмережі і ЗМІ обговорюють купывлю дорогої квартири журналістом-депутатом Лещенком. Більшість коментаторів сходяться на думці, що кошти для такої покупки повинні мати повністю легальне походження, інакше його поведінка не відрізняється від дій корупціонерів, з якими він "веде непримиренну боротьбу". Крім того, користувачі соцмереж виявили, що Лещенко зберігає гроші в банку "Сбербанку (Росії)", хоча сам він неодноразово закликав до відмови від співпраці з підприємствами країни-агресора.

No comments:

Post a Comment