August 22, 2016

21.08.2016: Виступ на Олімпіаді у Ріо - найгірший за всю історію незалежної України

Виступ на Олімпіаді у Ріо - найгірший за всю історію незалежної України
Виступ на Олімпіаді у Ріо - найгірший за всю історію незалежної України

Головні події і теми дня 21.08.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Виступ на Олімпіаді у Ріо - найгірший за всю історію незалежної України.
  • Заступник глави Нацполіціі Троян запропонував легалізувати видобуток бурштину.

В Україні

  • Партія Народний фронт вимагає збільшити фінансування проекту "Стіна" на державному кордоні з Росією. Облаштування кордону почав Кабмін під керівництвом лідера Народного фронту Яценюка. Прокуратура розпочала розслідування нераціонального використання державних коштів на будівництво
  • Заступник голови Національної поліції Троян заявив, що "бурштинову мафію" повністю взято під контроль. Він запропонував змінити законодавство для легалізації видобутку бурштину.

Війна

  • Штаб АТО повідомив, що за попередню добу в ході боїв на Донбасі поранені 2 військовослужбовців. Обстріли бойовиків зафіксовані по всій лінії розмежування, в Авдіївці, в Попаснянському районі і у Новотроїцькому бойовики застосовували важку артилерію.

Україна й світ

  • В останній день Олімпіади Україна не отримала жодної медалі. Змагання завершилися з найгіршим результатом за всю історію змагань з моменту здобуття незалежності в 1991 році. Україна зайняла 31-е місце в загальному заліку. Завойовано всього 11 медалей, серед яких лише 2 - золоті.
  • Адвокати заступника голови кримськотатарського Меджлісу Умерова, якого окупаційна російська влада силоміць помістила у психіатричну клініку, заявили про серйозне погіршення його здоров'я.

Тренди

  • Надходження вкладів добанків призвело до зниження депозитних ставок, які зараз складають у середньому 18,5% в гривні і 6,5% у валюті. З початку року процентні ставки впали на 2,5%. У зв'язку з незначними обсягами кредитування бізнесу банки скуповують державні облігації. Ставки в банках по депозитах поки перевищують офіційний рівень інфляції, що робить їх засобом додаткового заробітку, а не зберігання. Зниження ставок по ОВДП призведе до автоматичного зниження ставок по депозитах.
  • Олімпіада в Ріо-де-Жанейро стала за результатами найгіршою за всю історію незалежної України. Найкращим для українського спорту став 2008 рік, коли було завойовано 27 медалей, з яких 7 - золоті, що дозволило зайняти 11-е місце в загальному заліку. На Олімпіаді 2012 року в Лондоні українці отримали 19 медалей, 6 із яких були найвищого ґатунку, і загальне 14-е місце.
    На думку більшості спостерігачів, результати виступу збірної відбивають ставлення держави до розвитку спорту, як професійного, так і аматорського. Уряд повністю ігнорує розвиток масового та молодіжного спорту, який готує базу для появи професійних спортсменів. При цьому в Україні існує ціле міністерство для "управління" спортом.
Повний текст дайджесту доступний лише передплатникам. Оформіть будь ласка, підписку, натиснувши кнопку на боковій панелі.

No comments:

Post a Comment