July 25, 2016

24.07.2016: Армія знову зазнає важких втрат на Донбасі

Армія знову зазнає важких втрат на Донбасі
Армія знову зазнає важких втрат на Донбасі

Головні події і теми дня 24.07.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Армія знову зазнає важких втрат на Донбасі.
  • Розпочалася активна фаза військових навчань Sea Breeze-2016.

В Україні

  • В Одесі розпочалася активна фаза навчань Sea Breeze-2016. Міністр оборони Полторак нагородив відомчими нагородами та відзнаками військовослужбовців України та країн – учасниць навчань.
  • Протягом наступного тижня по всій території України буде проведено масштабні навчання всіх родів військ "Південний Вітер 2016" із бойовими стрільбами, відпрацюванням системи ППО, десантуванням і подоланням водних перешкод.
  • Глава Національної поліції Деканоїдзе повідомила про зростання кількості крадіжок і грабежів в Україні. На її думку, причинами зростання криміногенної ситуації є загострення соціальної напруги, безробіття, незаконний обіг зброї.

Війна

  • Українська армія знову зазнала важких втрат унаслідок боїв із диверсійними групами та обстрілів бойовиками із важкої артилерії. Загинуло 6 військовослужбовців, ще 13 – поранені та 8 – контужені. Важкі бої йдуть у районі Попасної, в околицях Авдіївки, Донецького аеропорту та в Широкиному.

Україна й світ

  • Посол США Пайетт підкреслив на відкритті навчань Sea Breeze 2016, що пріоритетом США була та залишається підтримка українського народу, територіальної цілісності й незалежності України. Він вважає головним завданням України наразі модернізацію збройних сил і забезпечення захисту державних інтересів. Про підтримку України заявила також посол Великої Британії Гоф.
  • Міжнародний олімпійський комітет дозволив участь російських спортсменів в Олімпіаді за дотримання низки умов. Спортсменів, що замішані в допінговому скандалі, не буде допущено до змагань. Німецьке видання Bild назвало президента комітету Баха "пуделем Путіна" та навело факти його корупційної підтримки Кремлем.
  • У Китаї відбувся самміт міністрів фінансів і глав центральних банків країн "великої двадцятки" G20. У підсумковій заяві зазначено, що економічне відновлення триває, але його темпи вкрай низькі. Геополітичні конфлікти, Brexit, тероризм та міграційні потоки негативно впливають на глобальну економіку. Міністри наголосили на необхідності проведення структурних реформ і важливості інших інструментів для забезпечення сталого економічного зростання.

Тренди

  • Аналітики ООН у звіті про терористичну загрозу в світі стверджують, що наразі у світі активно діють близько 30 тис. терористів. Віце-прем'єр-міністр Климпуш-Цинцадзе обурилася, що до їх числа не включені бойовики, що воюють на Донбасі. Однак українська влада так і не визнала законодавчо "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями, хоча веде проти них війну, яку називає "антитерористичною операцією".
  • Висловлювання депутата Савченко про необхідність прощення та примирення із бойовиками викликають все більше розшарування думок про неї. Під час відвідування Одеси її закидали яйцями. Багато аналітиків і громадські діячі підкреслюють, що Савченко озвучує тези, нав'язувані Путіним Україні, – прямі переговори із "керівництвом донбаських республік" та амністію бойовиків без з осуду. У суспільстві неоднозначно сприймають заяви Савченко про готовність стати диктатором  і повністю змінити чинну систему через стрімку втрату до неї довіри.

No comments:

Post a Comment