July 24, 2016

23.07.2016: Луценко стверджує, що "Беркут" з Майдану вивіз один з його учасників

Луценко стверджує, що "Беркут" з Майдану вивіз один з його учасників
Луценко стверджує, що "Беркут" з Майдану вивіз один з його учасників

Головні події і теми дня 23.07.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Генпрокурор Луценко стверджує, що "Беркут" з Майдану вивіз один з його учасників.
  • Журналіста Шеремета поховали в Мінську.

В Україні

  • Генеральний прокурор Луценко заявив, що в евакуації бійців спецпідрозділу "Беркут" і в знищенні зброї, з якого були розстріляні активісти, допомагав один із учасників Майдану. За словами Луценка, він діяв за наказом колишнього міністра МВС Захарченка.
  • Експорт товарів з України за 5 місяців 2016 року скоротився на 11,5% - до $ 13,7 млрд у порівнянні з таким же періодом минулого року. Імпорт також скоротився на 6,2% - до $ 14,4 млрд. Зовнішньоторговельне сальдо залишається негативним, навіть з урахуванням відсутності закупівель Нафтогазом імпортного газу.
  • Підземні газові сховища заповнені майже на третину. Нафтогаз ще не почав масових закупівель газу для опалювального сезону.
  • Держстат повідомив, що запаси вугілля в Україні за місяць скоротилися майже на 1/6 до 4,1 млн т. Також скоротилися запаси мазуту на теплових електростанціях.

Війна

  • Ситуація у зоні конфлікту на Донбасі не змінюється, щодня штаб АТО фіксує 60-80 фактів порушення режиму припинення вогню. Бойовики масово застосовують важку артилерію та САУ всією лінією фронту. Українська армія відбила 5 спроб прориву диверсійних груп. За офіційними даними, у ході боїв поранено 6 військовослужбовців. Джерела на окупованій території повідомляють, що в районі промзони Авдіївки поранений лідер бойовиків ДНР Захарченко.

Україна і світ

  • Видання Daily Mail повідомило про відсторонення російської збірної від участі в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро. Розглядається можливість відсторонення її і від зимової Олімпіади в Південній Кореї. Росія покарана за масове використання спортсменами допінгу і махінації з пробами.
  • У Мінську відбувся похорон журналіста Шеремета, убитого в Києві 19 липня. Генеральний прокурор Луценко стверджує, що основною версією слідства є професійна діяльність Шеремета.

Тренди


  • Держстат повідомив про скорочення в червні кількості офіційно зареєстрованих безробітних до 389 тис. чол. Рівень безробіття, розрахований за методикою Міжнародної організації праці, становить близько 9 % на 17 млн ​​працездатного населення, або близько 1,6 млн чол., хоча тенденція до скорочення кількості безробітних також спостерігається.
  • Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Тука заявив, що стратегія повернення в Україну тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу буде сформована протягом кількох тижнів. Наразі вона оформлена у вигляді презентації. Концепція так і не була представлена ​​громадськості для обговорення.

No comments:

Post a Comment