June 26, 2016

25.06.2016: Brexit може затримати надання Україні безвізового режиму

Brexit може затримати надання Україні безвізового режиму
Brexit може затримати надання Україні безвізового режиму

Головні події і теми дня 25.06.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Brexit може затримати надання Україні безвізового режиму.
  • Депутат Лещенко оголосив про створення нової партії.

В Україні

  • Уряд вирішив повністю передати Державній аудиторській службі повноваження Держфінінспекції. Служба займатиметься запобіганням неефективного використання бюджетних коштів і державного майна. Держфінінспекція ліквідується.
  • Глава Державної фіскальної служби Насіров повідомив про звільнення понад 250 керівників митниці. За підсумками п'яти місяців план зі збору податків перевиконано, проте на друге півріччя Насіров не виключає зниження надходжень через падіння рентних платежів за видобуток енергоносіїв.

Війна

  • Штаб АТО повідомляє про триваючі безперервні обстріли бойовиками позицій української армії на Донбасі. За офіційними даними, у районі Авдіївки та Опитного поранені 2 військовослужбовців. Під вогонь мінометів і гранатометів потрапив контрольний пункт в'їзду-виїзду (КПВВ) на окуповану територію у Майорську.

Україна й світ

  • У Великій Британії офіційно оголошено результати референдуму Brexit. Прем'єр-міністр Кемерон оголосив, що йде у відставку, оскільки він був проти виходу з ЄС. Слідом за ним йде зі своєї посади єврокомісар з фінансових ринків Хілл. Міністри закордонних справ шести країн – засновників ЄС закликали Велику Британію почати вихід зі складу Союзу якомога скоріше. Однак канцлер Німеччини Меркель виступила проти поспішних рішень і попросила уряд Великої Британії повідомляти про подальші кроки у цьому напрямку.
    "Євроскептики" багатьох країн Європи активізувалися та вимагають проведення референдумів про вихід із ЄС. Президент Франції Олланд заявив, що категорично заперечує проти проведення референдуму, подібного до британського.
    На думку найбільшого фінансиста Сороса, після виходу Великої Британії процес розпаду ЄС став незворотнім через нездатність розв’язувати накопичені проблеми. Він закликав країни Європи перебудувати союз на нових умовах.
    Агентство Moody's знизило рейтинг країни із максимального ААА на АА1 (стабільний із негативним прогнозом) і вважає, що результати референдуму вплинуть на темпи зростання економіки країни.
    Громадяни, що заперечують проти виходу країни з ЄС, подали петицію про проведення повторного референдуму. За добу петиція набрала більше 2 млн голосів.

Тренди

  • Заступник глави парламенту Геращенко та деякі експерти-міжнародники вважають, що результати референдуму у Великій Британії можуть вплинути на терміни надання ЄС візової лібералізації Україні.
  • Депутат Лещенко повідомив, що найближчим часом буде оголошено про створення нової "право-ліберальної" партії. У числі її організаторів – депутати Заліщук, Пташник і Найєм, громадські активісти та чиновники, яких називали "реформаторами". Основою об'єднання стане партія "ДемАльянс". Установчий з'їзд нової політсили намічено на першу декаду липня.
    Експерти зазначають активізацію інших партій і рухів, різке збільшення кількості різних опитувань громадської думки, що може свідчити про підготовку до можливих позачергових парламентських виборів.

No comments:

Post a Comment