June 14, 2016

13.06.2016: Одеський припортовий завод буде проданий 26 липня

Одеський припортовий завод буде проданий 26 липня
Одеський припортовий завод буде проданий 26 липня

Головні події і теми дня 13.06.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Одеський припортовий завод буде проданий 26 липня.
  • Пожежа в Солом'янському суді не знищила справи НАБУ.
  • Затримано одного із керівників компанії "Ветек" олігарха Курченка – "гаманця сім'ї" Януковича

В Україні

  • Кабінет міністрів створив 20 мобільних груп для перевірки роботи митних пунктів. Координацію роботи груп покладено на міжвідомчий цільової центр при Державній фіскальної службі, який фінансуватиметься за рахунок коштів, виділених на утримання ДФС.
  • Глава Фонду держмайна Білоус повідомив, що аукціон з продажу Одеського припортового заводу відбудеться 26 липня.
  • Нафтогаз скасував наглядову раду та ревізійну комісію підприємства Укртранснафта, у підпорядкуванні якої перебувають магістральні нафтопроводи. Управління підприємством перейшло під контроль менеджерів Нафтогазу та зборів акціонерів.
  • У приміщенні Солом'янського районного суду, в якому зберігалися матеріали справ, виникла пожежа. Антикорупційний прокурор Холодницький повідомив, що справи, які розслідує Національне антикорупційне бюро, не постраждали. Депутат Геращенко, радник міністра внутрішніх справ, стверджує, що пожежа виникла внаслідок підпалу.
  • Слідчі Генеральної та Антикорупційної прокуратур спільно розслідуватимуть справи щодо фігурантів "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. У ході розслідування справи глава ЦВК Охендовський і його заступник Магера відмовилися проходити перевірку на поліграфі.
  • Нацбанк трохи зміцнив гривню: 24,97 ₴/$ (-0,05 грн), 28,13 ₴/€ (-0,14 грн), 3,86 ₴/10₽ (-0,01 грн). НБУ викупив у комерційних банків на аукціоні $13,8 млн.

Війна

  • У ході боїв, за офіційними даними, поранено 3 військовослужбовців. Бої безперервно йдуть в населених пунктах в околицях Донецька, Горлівки, Маріуполя, а також у районі Світлодарська. Спікер адміністрації президента з питань АТО Лисенко заявив, що Генеральний штаб розбирається, яким чином у зоні боїв виявилися бійці Правого сектора, що загинули внаслідок обстрілу під Авдіївкою. За його словами, усі дані про втрати, у тому числі про втрати противника, – це офіційно підтверджені дані зі штабу АТО. Бойовики продовжують обстрілювати шахту "Бутівка" й передові позиції українських військ у передмістях Авдіївки та Донецького аеропорту із важкої артилерії, мінометів і танків.
  • Під час обстрілу села Артемово загинула жінка, у Мар'їнці дістала серйозних поранень ще одна місцева жителька.
  • Начальник поліції Донецької області повідомив, що в Мар'їнці буде відкрито новий пункт пропуску на окуповану територію.
  • Глава Генерального штабу Муженко вважає головним завданням місії ОБСЄ забезпечення повного припинення вогню на Донбасі та очікує від неї практичних кроків щодо зниження напруженості й виконання мінських домовленостей у зоні бойових дій.

Україна й світ

  • Глава Євроради Туск вважає, що вихід Великої Британії із ЄС (BrExit) може стати початком кінця не лише Євросоюзу, але й усієї західної цивілізації. Подія підштовхне антиєвропейські сили, що призведе до подальших відцентрових процесів в Євросоюзі. Туск вважає, що вплив BrExit на світову економіку також буде руйнівним. Прем'єр-міністр Великої Британії Кемерон заявив, що вихід країни із ЄС істотно вплине на безпеку та може спричинити війни на континенті.
  • 15 червня на зустрічі генерального секретаря НАТО Столтенберга та міністра оборони Полторака обговорюватиметься збільшення допомоги альянсу України через погіршення ситуації на Донбасі. Столтенберг заявив, що Росія, підтримуючи бойовиків, які порушують режим припинення вогню, несе особливу відповідальність за події у регіоні.

Тренди

  • Глава аеропорту "Київ" Костржевський вважає, що лоукости авіакомпанії з'являться в Україні тоді, коли буде зрозуміло, що на пасажиропотоку можна заробити. За його словами, ці компанії працюють у тісній зв'язці з муніципалітетами міст. Вони платять аеропортам набагато менші збори, а різницю з реальної ціни послуг компенсує муніципалітет, який отримує прибуток від кожного туриста. Ситуація, що склалася в Україні, їх не влаштовує, їм необхідні набагато низькіші тарифи.
  • На думку депутата Народного фронту Ємця, у разі прийняття рішення Конституційним судом про скасування закону про очищення влади процес люстрації неможливо буде повернути за допомогою нового закону, оскільки рішення суду є остаточним. Однак Конституційний суд уже неодноразово приймав рішення, що суперечать раніше прийнятим. При цьому жоден із суддів не був притягнутий до відповідальності, у тому числі й за "конституційний переворот" колишнього президента Януковича. Судді, які прийняли рішення про скасування конституційних змін 2005 року, продовжують працювати в Конституційному суді та приймають рішення про скасування люстрації самих себе.

No comments:

Post a Comment