March 28, 2016

27.03.2016 Україна: У Кривому Розі відбулися повторні вибори мера

У Кривому Розі відбулися повторні вибори мера
Колишній мер Кривого Рогу Вілкул

Головні події і теми дня 27.03.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У Кривому Розі відбулися повторні вибори мера.
  • Яценюк закликав провести відкриту дискусію у парламенті про призначення нового прем'єр-міністра.

В Україні

  • У Кривому Розі пройшли повторні вибори міського голови. Спостерігачі зазначають, що при голосуванні продовжують використовуватися брудні технології – підкуп, підвезення виборців до дільниць, спроби втручання до системи зв'язку, повідомлення про мінування. Згідно із результатами екзит-полів, перемогу здобув чинний мер Вілкул – представник олігарха Ахметова. Деякі аналітики та представники громадянського суспільства вважають, що висунення партією "Самопоміч" кандидатом в мери депутата Семенченка було відпочатку програшним кроком і підозрюють партію у змові із регіоналами.

Війна

  • Доба на Донбасі минула неспокійно. Окупаційна армія продовжує атаки на промзону Авдіївки, утримувану українськими військами, яка дозволяє контролювати магістраль Донецьк–Горлівка. Обстрілу піддалися Зайцеве, околиці Донецького аеропорту, Мар'їнка, Новотроїцьк, Широкино. Бойовики все частіше використовують важку артилерію та міномети. За попередню добу, за офіційними даними, поранено четверо військовослужбовців.

Україна й світ

  • Папа Римський Франциск у пасхальному зверненні побажав якнайшвидшого закінчення війни в Україні.

Тренди


  • Глава Верховної Ради вже бачить себе прем'єр-міністром. У виступі на телеканалі Інтер він заявив, що першим завданням має стати підписання нової коаліційної угоди всіма п'ятьма "демократичними" фракціями парламенту. Чинний глава уряду Яценюк виступив за публічні переговори у Верховній Раді про долю нового Кабінету міністрів. Він заявив, що протягом року велася цілеспрямована атака на уряд з метою його дискредитації. Яценюк вважає неприпустимим узурпацію влади будь-якої з її гілок. У разі призначення Гройсмана прем'єр-міністром президент Порошенко отримає повний контроль над виконавчою владою.
  • На думку колишнього глави НБУ Гальчинського, політика, що проводиться регулятором, веде до стагнації економіки. Він вважає, що в провалі економічної політики влади є левова частка Нацбанку. Розчищення банківського сектора, крім позитивного ефекту на фінансовий стан країни, має на меті перерозподіл ринку. Президент блокує призначення членів наглядової ради НБУ, який має виконувати контролюючу та спрямовуючу функцію. Новий цикл приватизації в умовах штучного знецінення інструментами девальвації виробничих активів – становить ланка процесу нової реолігархізаціі.
  • У Генеральній прокуратурі триває скандал. Заступник генпрокурора Сакварелідзе заявив, що відсторонення слідчих, які розслідують справу "діамантових прокурорів" – помста генпрокурора Шокіна за спробу зруйнувати злочинну схему, створену в відомстві його протеже. Слідчим запропонували перейти на роботу до інших підрозділів, що фактично поховає справу. Один із "діамантових прокурорів" уже заявив, що оскаржить в суді призначення Сакварелідзе.

No comments:

Post a Comment