January 09, 2016

08.01.2016 Україна: Головні теми доби - Колишній президент Кравчук запропонував надати особливий статус Донбасу й Криму

Колишній президент Кравчук запропонував надати особливий статус Донбасу й Криму
Кравчук запропонував надати особливий статус Донбасу й Криму

Головні події і теми дня 08.01.2016 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Колишній президент Кравчук запропонував надати особливий статус Донбасу й Криму.
  • У Німеччині знято заборону на публікацію книги Гітлера "Mein Kampf".

В Україні

  • На думку колишнього президента Кравчука, Україна може погодитися на надання особливого статусу Донбасу заради припинення бойових дій, а Криму дати широку державну автономію у складі України. Він заявив, що Мінські угоди не вирішують питання відновлення суверенітету.
  • МЗС повідомило, що при отриманні Україною безвізового режиму з ЄС українці можуть продовжувати користуватися старими паспортами зі вклеєними візами.

Війна

  • Протягом доби бойовики піддали обстрілу населені пункти та позиції українських військ в околицях Донецька й Горлівки. За офіційними даними, поранений військовослужбовець. Місія ОБСЄ повідомила, що її спостерігачі були обшукані бойовиками під час проведення інспекції у Горлівці. Розвідка повідомляє про вербування найманців до Сирії військкоматами "республік".

Україна та світ


  • Президент Польщі Дуда скасував постанову свого попередника про призначення нового посла в Україні.
  • Президент Туреччини Ердоган розкритикував дії Росії у Сирії. Він підкреслив, що російські війська перебувають там на запрошення нелегітимного уряду.
  • Унаслідок нападу терористів на готель єгипетського курорту Хургада загинуло троє туристів, кілька людей поранено.
  • Подав у відставку начальник поліції Кельна, де напередодні сталися масові заворушення із нападами мігрантів на жінок. ЗМІ повідомляють про створення в Німеччині загонів самооборони. Права партія РEGIDA планує провести у Німеччині та Великій Британії численні мітинги з вимогою висилки незаконних мігрантів. На думку прем'єр-міністра Чехії Соботки, мігранти, які вчиняють злочини, мають бути негайно депортовані з ЄС. Прем'єр-міністр Словаччини Фіко зажадав скликати екстрений самміт Євросоюзу через безлади в Кельні.

No comments:

Post a Comment