December 21, 2015

20.12.2015 Україна: Головні теми доби - Європарламент подовжує санкції проти Росії ще на півроку

Європарламент подовжує санкції проти Росії ще на півроку
Європарламент подовжує санкції проти Росії ще на півроку

Головні події і теми дня 20.12.2015 від агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Європарламент подовжує санкції проти Росії ще на півроку.
  • Глава Одеської облгосадаміністраціі Саакашвілі оголосив про проведення Антикорупційного форуму 23 грудня.

В Україні

  • Глава фракції Блоку Петра Порошенка у Верховній Раді Луценко заявив, що переформатування Кабінету міністрів можливо в березні-квітні наступного року після прийняття програмних документів, отримання міжнародної фінансової допомоги та затвердження поквартальної програми реформ.
  • Глава Одеської облдержадміністрації Саакашвілі оголосив, що Антикорупційний форум відбудеться 23 грудня в Києві.
  • Прем'єр-міністр Яценюк переконаний, що протягом наступного тижня парламент ухвалить Податковий кодекс і бюджет на наступний рік. На його думку, для боротьби з корупцією та деолігархізації потрібні єдність президента, уряду та Верховної Ради.
  • У наступному році в областях почнуть працювати на громадських засадах представники уповноваженого з прав дітей.

Війна

  • Протягом доби зафіксовано близько 70 обстрілів українських позицій, у тому числі з важких мінометів і танків. За офіційними даними, втрат серед військовослужбовців немає.

Україна та світ

  • Рада із зовнішніх зносин США вважає, що рівень загрози продовження активних дій на Донбасі знизився. Головними викликами національній безпеці рада вважає громадянську війну в Сирії, можливі терористичні атаки з великою кількістю жертв у США або в країнах-союзниках, руйнівні кібератаки на критичні об'єкти інфраструктури, криза у відносинах із Північною Кореєю.
  • Єврокомісар із закордонних справ Федеріка Могеріні заявила, що жодні інтереси не змусять Європу пом'якшити санкції щодо Росії до повного виконання мінських угод. Президент Порошенко в інтерв'ю телеканалу "Інтер" оголосив, що 21 грудня ЄС подовжить антиросійські санкції ще на півроку.

Тренди

  • Рішення про підтримку урядового варіанту податкового кодексу та зверстаного на його основі бюджету, прийнято на погоджувальній раді парламенту. Глава комітету з питань бюджету Верховної Ради Южаніна, що просувала проект, розроблений цивільним експертним співтовариством, заявила, що підтримає "компромісний" варіант, запропонований урядом. Представники малого й середнього бізнесу готові до активних протестів і заявляють, що урядовий проект остаточно зажене економіку в "тінь".

No comments:

Post a Comment