September 21, 2015

20.09.2015 Україна: Головні теми доби - Кримські татари та активісти заблокували в'їзд вантажного транспорту до Криму

Кримські татари та активісти заблокували в'їзд вантажного транспорту до Криму
Кримські татари та активісти заблокували в'їзд вантажного транспорту до Криму

Головні події і теми дня 20.09.2015 від агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Кримські татари та активісти заблокували в'їзд вантажного транспорту до Криму.
  • Президент Порошенко проти вільного володіння зброєю.

В Україні

  • Президент Порошенко дав інтерв'ю трьом національним телеканалам, в якому висловився проти вільної купівлі та володіння зброєю, що було вимогою першої петиції, яка набрала на президентському сайті 25 тис. голосів. За його твердженням, 82 % українців проти вільної купівлі та володіння зброєю. Також він заявив, що пропозиція члена переговорної делегації від Франції Мореля про проведення виборів на окупованій території за окремим законом є його особистою ініціативою. При проведенні виборів переселенці повинні мати можливість голосувати.
    Порошенко стверджує, що боротьбу з корупцією буде продовжено. Вона не обмежиться затриманням депутата Радикальної партії Мосійчука. Він пообіцяв прискорення процесів проти колишніх урядовців.
  • Центральна виборча комісія допустила до місцевих виборів 134 партії. 10 партіям було відмовлено через неправильне оформлення документів.
  • Прем'єр-міністр Яценюк у недільному виступі заявив, що пенсіонери отримають у жовтні підвищену пенсію, а за вересень – доплату. Підвищені зарплати бюджетникам видадуть у першій декаді жовтня. Ці виплати вже профінансовано.

Війна

  • Кримські татари, очолювані лідерами Джемілєвим і Чубаровим, разом із громадськими активістами та добровольцями перекрили під'їзні шляхи, що ведуть до Криму. Рух вантажного транспорту до Криму повністю заблоковано. На адміністративному кордоні накопичилося понад 200 фур.
  • Перемир'я у зоні бойових дій у Донбасі порушується бойовиками рідкісними обстрілами українських позицій зі стрілецької зброї.
  • ФСБ РФ затримала в Білгородській області українського прикордонника, що випадково зайшов на територію Росії.

Україна та світ

  • На позачергових виборах у Греції перемагає партія Сіріза, очолювана колишнім прем'єр-міністром Ціпрасом. Однак кількості її голосів не вистачає для самостійного формування уряду. Доведеться вести переговори про коаліцію з іншими політичними силами.
  • Папа Римський Франциск прибув із першим офіційним візитом на Кубу, де зустрівся з її керівником Фіделем Кастро.

Тренди


  • Експерти та політичні аналітики зазначають, що президент Порошенко, пояснюючи відмову в наданні українцям права на володіння та носіння зброї, використовував маніпулятивні методи й наводив неофіційну статистику.

No comments:

Post a Comment