June 02, 2015

01.06.2015 Україна: Головні теми доби - Міжнародний день захисту дітей

У Києві відбувся черговий забіг "Під каштанами" до міжнародного дня захисту дітей
У Києві відбувся черговий забіг "Під каштанами" до міжнародного дня захисту дітей

Головні події і теми дня 01.06.2015 від інформаційного агентства Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • У Києві відбувся черговий забіг "Під каштанами" до міжнародного дня захисту дітей.
  • Міністерство інформполітики представило концепцію Стратегії інформаційної безпеки України.
  • Інтерпол не розшукуватиме Пшонку й Кузьміна.

В Україні

  • Президент Порошенко провів розширену нараду із представниками України, які братимуть участь у роботі тристоронньої групи 2 червня. У нараді взяли участь представники силових відомств. Президент підкреслив необхідність неухильного виконання мінських угод, активного залучення місії ОБСЄ до контролю за відведенням важкого озброєння та прискорення процесу звільнення українських заручників.
  • Інтерпол відмовив у оголошенні в розшук колишніх генерального прокурора Пшонку, його заступника Кузьміна та заступника міністра внутрішніх справ Ратушняка, оскільки це "суперечить принципам організації".

Війна

  • У Луганській області майже весь день було тихо. Бойові дії йшли в околицях Донецька, Артемівська та Широкиного. Українські війська знов зазнали втрат – є загиблі та поранені внаслідок боїв у Мар'їнці та Широкиному. Бойовики здійснили провокацію в Донецьку, обстрілявши житлові райони з мінометів; зруйновано житлову інфраструктуру, є жертви серед мирного населення.
  • Управління ООН з прав людини зазначило, що, незважаючи на режим перемир'я, у Донбасі тривають бої та обстріли населених пунктів. Бойовики здійснюють нові злочини проти мирних громадян і військовослужбовців, включаючи застосування страт, катувань і торгівлю людьми. За даними ООН, кількість жертв війни у Східній Україні перевищило 6300 осіб. Організація фіксує велику кількість фактів участі Росії у конфлікті в Донбасі, проте вони не мають юридичної сили для визнання РФ стороною конфлікту. Таке визнання може стати приводом для притягнення керівництва Росії Міжнародним кримінальним судом до відповідальності за військові злочини.

Україна та світ


  • Президент Обама пообіцяв королівській сім'ї Нідерландів максимальну допомогу в проведенні розслідування катастрофи авіалайнера рейсу MH-17 в Донбасі та підкреслив необхідність не тільки встановлення істини, а й притягнення до відповідальності винних у теракті.
  • Словаччина підтвердила збереження обсягів реверсу газу до України. Незважаючи на надані "Газпромом" знижки, ціни більшості реверсних контрактів є дешевшими, ніж у російського монополіста.
  • ЄС виключив зі списку санкцій молодшого сина колишнього президента Януковича через смерть.

No comments:

Post a Comment