February 23, 2015

22.02.2015 Україна: Головні теми доби - У Харкові під час заходів у річницю Майдану здійснено теракт

У Харкові під час заходів у річницю Майдану здійснено теракт

Головні події і теми дня 22.02.2014 від інформаційного агентства "Digests & Analytics Ukraine"

Теми дня 

У Харкові під час заходів у річницю Майдану здійснено теракт. Бойовики не почали відведення важкої техніки від лінії бойових дій. Під Маріуполем ідуть важкі бої.

В Україні

  • У Києві та великих містах України пройшли "Марші гідності" на честь річниці подій на Майдані. Під час проведення заходу в Харкові було здійснено теракт, унаслідок якого загинули 3 людини, більше 10 – дістали поранень. У місті введено режим антитерористичної операції. СБУ вдалося запобігти ще кількох терактів в Одесі та Харкові.
  • Президент Порошенко провів зустрічі з європейськими лідерами, які приїхали підтримати акцію на честь річниці Майдану.

Театр воєнних дій


  • Лідери терористичних "республік" ДНР і ЛНР відмовилися відводити важку техніку під приводом "свята" та заявили, що процес почнеться 24 лютого, оскільки, відповідно до мінських угод, "у них у запасі два тижні. Спікер АТО Лисенко повідомив, що українські війська почали відведення озброєнь і не застосовують артилерію у відповідь на обстріли.
    Спостерігачі фіксують продовження перекидання важкої техніки в Донбас із Росії, у тому числі, залізничним транспортом.
  • Бойовики намагаються організувати провокації, обстрілюючи населені пункти з буферних зон, щоб спостерігачі ОБСЄ зафіксували факти порушення перемир'я з боку України.
  • Під Маріуполем у Широкино йдуть важкі бої з використанням усіх видів озброєнь, проти української армії використовуються новітні російські боєприпаси. Серед бійців добровольчого полку "Азов" – багато поранених.

No comments:

Post a Comment