January 02, 2015

01.01.2015 Україна: Головні теми доби - Телеканал "Інтер" новорічну ніч транслював шоу за участю російських артистів, які підтримали анексію Криму

Телеканал “Интер” в новогоднюю ночь транслировал шоу с участием российских артистов, поддержавших аннексию Крыма

Головні події і теми дня 01.01.2015 від інформаційного агентства "Дайджести та Аналітика Україна"

Теми дня

Телеканал "Інтер" у новорічну ніч транслював шоу за участю російських артистів, які підтримали анексію Криму. Новорічні свята не стали перешкодою для обстрілів бойовиками українських позицій і міст на Донбасі.

В Україні

  • У новорічну ніч ефіри українських каналів були заповнені російськими програмами майже наполовину. Телеканал "Інтер" транслював шоу з артистами, яким заборонено в'їзд до України через підтримку сепаратизму та заклики до анексії Криму й Донбасу.
  • Набули чинності положення Податкового кодексу щодо оподаткування житлової нерухомості, збільшення податку на пасивні доходи, автомобілі з великим об'ємом двигуна та підвищення акцизів.

Київ

  • На Софіївській площі, за заявою київської влади, для святкування Нового року зібралося близько 40 тис. осіб. У той самий час на Майдані – не більше 50.
  • Смолоскипна хода прихильників партії ВО "Свобода" та Правого Сектора на честь 106-річчя Степана Бандери пройшла без пригод і завершилася мітингом на Майдані. Учасники зажадали повернути Бандері звання Героя України.

Театр воєнних дій

  • 1 січня бойовики ДНР і ЛНР активізували обстріли українських позицій всією лінією зіткнення. Троє українських військовослужбовців дістали поранень. У результаті мінометного обстрілу бойовиками населеного пункту Чорнухине Луганській області загинув один – і поранено двое мирних жителів.
    Переговори про встановлення "режиму тиші" ведуться з бойовиками постійно, але не приводять до досягнення результатів.
  • Чехія передала Україні надлишки зимової військової форми старого зразка.

Україна та світ

  • Набула чинності угода про Євразійський економічний союз (Росія, Білорусь і Казахстан), до якого готові приєднатися Киргизстан і Вірменія.
    Громадянам СНД з 1 січня дозволено в'їзд Росію тільки за закордонними паспортами, крім громадян України, Киргизстану та учасників Євразійського економічного союзу.
  • Росія почала стягувати митні збори з усіх українських товарів, що ввозяться в Крим.
  • Глава Міністерства оборони Франції заявив, що умовою передачі Росії двох вертольотоносців класу "Містраль" будуть передумови до тривалого перемир'я та встановлення миру й спокою.
  • Прем'єр-міністр Латвії виконуватиме обов'язки глави Ради ЄС. За заявою міністра закордонних справ Латвії, вона буде стимулювати ЄС розвивати відносини з країнами Східного партнерства, у тому числі з Україною.

Тренди


  • Незважаючи на гучні заяви Адміністрації президента та Секретаря РНБО Турчинова про заборону мовлення телеканалу "Інтер" за показ у новорічному ефірі артистів з РФ, які закликали до анексії Росією Криму й Донбасу, законодавча база для позбавлення телеканалу ліцензії на мовлення для таких випадків відсутня.

No comments:

Post a Comment