December 28, 2014

27.12.2014 Україна: Головні теми доби - В Україні зростає загроза терактів

В Украине растет угроза терактов

Головні події і теми дня 27.12.2014 від інформаційного агентства "Дайджести та Аналітика Україна"

Теми дня 

В Україні зростає загроза терактів. На окуповані території доставлено українську гуманітарну допомогу. Колишні члени Партії регіонів саботують роботу над бюджетом.

В Україні

  • Верховна Рада розгляне бюджет у неділю, 28 грудня. У цей день перед парламентом очікується численна акція протесту. Активісти повідомляють про намагання співробітників ДАІ перешкоджати приїзду груп маніфестантів із Західної України. Міліція готується посилити заходи безпеки в центрі Києва.
  • Після ремонту енергоблок Південно-Української АЕС знов підключено до енергосистеми, що знизить рівень дефіциту електроенергії. На кінець лютого заплановано виведення в ремонт двох енергоблоків Запорізької АЕС.
  • Нацрада з телебачення дозволила мовлення в Україні опозиційного російського каналу "Дощ".

Театр воєнних дій

  • Бойовики передали українській владі ще вісім заручників, включаючи чотирьох цивільних осіб. Загальна кількість звільнених – 154 людини.
  • До Донецька прибули "гуманітарні" конвої з Криму та Абхазії.
  • Першу частину української гуманітарної допомоги доставлено на окуповані території Донбасу.
  • За добу позиції українських військ 10 разів піддавалися обстрілам. Поранено троє військовослужбовців. Під прикриттям режиму тиші російські війська та бойовики проводять перегрупування та зосередження сил на напрямках можливого наступу, поповнюють частини резервами, що прибули з Росії, розгортають польові шпиталі.
  • В Україні зростає хвиля терористичних актів – із гранатомета обстріляно будинок мера Львова Садового, двоє терористів підірвалися на власних вибухових пристроях в Одесі та Херсоні. У Закарпатті пошкоджено нафтопровід "Дружба", прокачування нафти припинено, аби уникнути екологічної катастрофи у разі прориву. Військові посилили охорону стратегічних об'єктів Маріуполя та перекрили виїзд із міста у східному напрямку.

Україна та світ

  • Чинний голова ОБСЄ Буркхальтер закликав представників контактної групи якомога швидше відновити переговори із врегулювання ситуації у Донбасі.
  • Напередодні президентських виборів у Республіці Білорусь президент Лукашенко поміняв все керівництво країни, включаючи прем'єр-міністра, його заступників, основних міністрів і їхніх заступників, голову Національного банку.

Тренди


  • Комітет з економічної політики Верховної Ради, в якому більшість – колишні члени Партії регіонів, саботує розгляд змін і поправок до законів і кодексів, що необхідні для своєчасного прийняття бюджету. Комітет з антикорупційної політики відмовляється розглядати законопроекти без детального кошторису витрат, який Кабінет міністрів не надав. Члени комітету виявили ознаки корупції як у проекті бюджету, так і в 12 запропонованих урядом законопроектах.
  • Директором "Укренерго" призначено Касича, топ-менеджера російського олігарха Григоришина – бізнес-партнера президента Порошенка. Григоришин володіє контрольними пакетами кількох українських обленерго. За повідомленнями спостерігачів, новий директор опікуватиметься поставками вугілля та електроенергії із Росії. Експерти вважають, що президент Порошенко, за відсутності великих газових контрактів, хоче здобути контроль над фінансовими потоками у сфері енергетики.

No comments:

Post a Comment