December 14, 2014

14.12.2014 Україна: Головні теми доби - Президент Порошенко доручив забезпечити теплом та електроенергією мешканців окупованих районів Донбасу

Президент Порошенко поручил обеспечить теплом и электроэнергией жителей оккупированной части Донбасса

Головні події і теми дня 14.12.2014 від інформаційного агентства "Дайджести та Аналітика Україна"

Теми дня 

Президент Порошенко доручив забезпечити теплом та електроенергією мешканців окупованих районів Донбасу. На лінії протистояння тривають мляві перестрілки.

В Україні

  • На зустрічі президента Порошенка з головою Верховної Ради, Прем'єр-міністром, Головою адміністрації і колишнім спікером ВР обговорювалися питання прийняття парламентом на наступному тижні законів, що просуватимуть реформи та формуватимуть бюджет. Уряд має підготувати та прийняти постанови, що забезпечать надання допомоги населенню окупованих територій Донбасу.
  • Керівництво України вшанувало пам'ять учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Київ

  • Французька компанія "Seureca" проведе дослідження з метою оптимізації системи теплопостачання Києва, включаючи використання альтернативних видів палива та проведення заходів з енергозбереження. Рекомендації міська влада отримає на початку 2016 року.
  • Мер Києва Кличко не виключає знесення Будинку Профспілок на Майдані Незалежності, замість його ремонту. На думку експертів, це може бути приводом для захоплення ділянки землі бізнес-структурами, близькими до мера.

Театр воєнних дій

  • На думку президента Порошенка, "режим перемир'я" в Донбасі дозволив зміцнити обороноздатність і провести технічне переозброєння армії. Він доручив розв’язати проблему забезпечення електроенергією та теплом жителів окупованих територій і посилити контроль за розподілом гуманітарної допомоги для громадян Донбасу. Силовим відомствам і СБУ доручено вирішити питання звільнення до Різдва всіх полонених, захоплених бойовиками. Лідер терористичної Луганської "народної республіки" назвав досягнуте перемир'я тимчасовим.
  • Протягом доби позиції українських військ і населені пункти, що перебувають на контрольованій армією території, більше 15 разів піддавалися обстрілу. Загиблих серед українських військовослужбовців немає.

Україна та світ

  • Генеральний секретар організації країн – експортерів нафти (OPEС) заявив, що найближчим часом не варто очікувати скорочення видобутку та розвідки нових родовищ нафти, аби уникнути дефіциту в разі різкого зростання попиту на енергоносії.
  • Росія скасовує більшу частину поїздів власного та спільного формування в українському напрямку.
  • У Туреччині пройшли масові арешти опозиційних журналістів, які критикують чинного президента Ердоана. У Стамбулі почалися масові протести проти свавілля влади.

Тренди


  • Українські користувачі Інтернет провели вдалу дезинформаційну акцію. Російські ЗМІ всерйоз сприйняли повідомлення про перекидання американських військ в аеропорти Дніпропетровська, Запоріжжя та Харкова, закриті для польотів Украерорухом.

No comments:

Post a Comment