October 30, 2014

29.10.2014 Україна: Головні теми доби - Газові переговори між Росією, Україною та ЄС не завершено й буде продовжено 30 жовтня

Газовые переговоры между Россией, Украиной и ЕС не завершены и будут продолжены 30 октября

Головні події і теми дня 29.10.2014 від інформаційного агентства "Дайджести та Аналітика Україна"


У переможців виборів – різні погляди на принципи формування парламентської коаліції. Газові переговори між Росією, Україною та ЄС не завершено й буде продовжено 30 жовтня. Російська армія й терористи ДНР і ЛНР можуть почати наступ найближчим часом.

В Україні

  • За результатами позачергових виборів до Верховної Ради "Блок Петра Порошенка" розраховує на ухвалення змін до Конституції новою більшістю та заявляє, що кандидатура Яценюка як прем'єр-міністра – не єдина. Президент Порошенко наполягає на тому, що коаліцію має формувати його політична сила. Партія "Батьківщина" не претендує на місця в Уряді, але наполягає на основних принципах, що в цілому відповідають проекту коаліційної угоди "Народного фронту". Партія "Самопоміч" запропонувала свій варіант формування коаліції та Уряду без урахування квот за професійними якостями.
    По мажоритарних округах до Верховної Ради обрано десятки депутатів – членів Партії регіонів, які були замішані в корупції і брали участь у репресіях проти Майдану.
    Експерти висловлюють думку про масові порушення в ході виборів в округах, контрольованих членами "Опозиційного блоку", що стало наслідком закону про вибори, який депутати попереднього складу Верховної Ради відмовилися міняти. Партія "Свобода" заявляє про фальсифікації у ході виборів і починає акцію протесту під стінами Центральної виборчої комісії.
  • Офіційний курс гривні майже не міняється, рубль продовжує падати: 12,95 грн/$, 16,51 грн / € (+9 коп.), 3,06 грн/10 руб (-3 коп.). Попит на валюту на міжбанківському ринку залишається високим, незважаючи на регулярні валютні аукціони, які проводяться Національним банком.

Київ

  • У Києві сталася велика пожежа в кінотеатрі "Жовтень", в якому проходили конкурсні покази кінофестивалю "Молодість". На приміщення кінотеатру претендують забудовники, триває судовий процес з виведення будівлі із комунальної власності.
  • Люстрація в Київській міській адміністрації закінчилася звільненням всього трьох чиновників.

Театр воєнних дій

  • Перемир'я дозволило терористам провести перегрупування сил, отримати бронетехніку та системи ППО з Росії, а новий "гуманітарний конвой", уже готовий без жодного контролю знову проникнути на територію України, доставить боєприпаси. На основних напрямках можливих ударів – Маріупіль, Волноваха, Дебальцеве, Артемівськ – сили місцевих "ополченців" замінено на кадрових російських військових-контрактників, проводяться розвідки боєм та обстріли позицій української армії з артилерії і систем залпового вогню. Частота бойових зіткнень істотно зросла.
  • Генеральний секретар ООН закликає терористичні республіки ДНР і ЛНР не проводити "вибори" й не порушувати мінські домовленості.

Україна і світ

  • На переговори по газу між Росією, Україною та ЄС узгоджено основні цінові параметри, реструктуризація заборгованості, обсяги поставок і перелік документів для підписання договору. Переговори буде продовжено 30 жовтня.
  • Рада федерації РФ дозволив Газпрому не оплачувати транзит газу через Україну та проводити зарахування в рахунок боргу Нафтогазу.
  • США знову закликали Росію звільнити українську льотчицю Савченко, проти якої слідчий комітет Росії порушив ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин кордону. Держдепартамент США вважає цей процес порушенням мінських домовленостей.

Тренди


  • Експерти прораховують різні варіанти створення коаліції у парламенті, одним з результатів переговорного процесу між парламентськими партіями може стати отримання посади голови Верховної Ради головою партії "Батьківщина" Тимошенко.

No comments:

Post a Comment