October 27, 2014

26.10.2014 Україна: Головні теми доби - В Україні пройшли позачергові вибори до Верховної Ради

В Украине прошли внеочередные выборы в Верховную Раду, на которых, по предварительным оценкам, решительную победу одержали демократические силы.

Головні події і теми дня 26.10.2014 від інформаційного агентства "Дайджести та Аналітика Україна"


В Україні пройшли позачергові вибори до Верховної Ради, на яких, за попередніми оцінками, рішучу перемогу здобули демократичні сили.

В Україні

  • Незважаючи на військові дії, вибори до Верховної Ради відбулися – явка виборців становила більше 50 %. Серед лідерів – "Народний Фронт", "Блок Петра Порошенка", "Самопоміч", "Радикальна партія" Ляшка та "Опозиційний блок". Партія "Батьківщина" ледь долає прохідний бар'єр. До парламенту не пройшли "Громадянська позиція", "Правий сектор", "Сильна Україна" Тігіпка та КПУ, проте за мажоритарними округами пройшла велика кількість членів Партії регіонів і відомих корупціонерів.
    Близько 25 тисяч учасників військових дій не змогли проголосувати.
    На закордонних округах перемогу здобули Самопоміч і Народний фронт.
    Лідери основних партій заявили про проведення консультацій щодо створення нової коаліції уже в понеділок.
    Кількість зафіксованих порушень слід вважати незначною й такою, що не впливає на загальну картину виборів. МВС обіцяє розслідувати всі випадки порушення виборчого законодавства.
    СБУ повідомило про запобігання великої кількості терактів всією територією країни.

Театр воєнних дій

  • Протягом дня активність бойових дій у Донбасі була невисокою, відзначено перегрупування терористичних сил на південному напрямку в районі Новоазовська. Так звані ЛНР і ДНР продовжують отримувати поповнення живою силою й технікою з Росії.
  • У районі Донецького аеропорту терористи продовжують евакуацію жителів та обладнують вогневі позиції.
  • Виборці Донбасу не змогли проголосувати на територіях, контрольованих бойовиками. У Волновасі роботу окружної комісії було зупинено через обстріл. У Щасті вибори не відбулися через неявку членів комісії, заляканих бойовиками.

Україна і світ

  • США визнали парламентські вибори, що завершилися, і заявили про готовність співпрацювати з новою Верховною Радою.

Тренди


  • Низький результат "Блоку Петра Порошенка" на виборах і зростання числа прихильників альтернативних політичних сил демократичного спрямування свідчать про серйозне падіння довіри до діяльності президента.

No comments:

Post a Comment