October 13, 2014

12.10.2014 Україна: Головні теми доби - Президент Порошенко розповів українцям про реалізацію свого мирного плану

На Майдане состоялась акция в поддержку участников боевых действий и в память Героев “Небесной сотни

Головні події дня 12.10.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"


Президент Порошенко розповів українцям про реалізацію свого мирного плану та майбутні переговори з Путіним. ДНР і ЛНР продовжують курс на відокремлення від України та інтеграцію в Росію і готуються провести власні вибори. Росія оголосила про відведення військ від кордону з Україною.

В Україні

  • Президент Порошенко у зверненні до українців з приводу реалізації його мирного плану зазначив, що за час перемир'я вдалося зупинити пряму агресію Росії, знизити напругу протистояння та відгородити зону бойових дій укріпленнямі, провести часткову ротацію підрозділів і налагодити випуск бронетехніки. Найближчим часом він планує створити демілітаризовану зону і відновити  контроль за державним кордоном за допомогою безпілотних апаратів і персоналу місії ОБСЄ. Він переконаний, що перемога може бути досягнута тільки мирним шляхом.
  • Генерал Гелетей звільнений з поста міністра оборони, президент запропонує парламенту нову кандидатуру.
  • Партія "Батьківщина" зняла сім своїх кандидатів у мажоритарних виборчих округах на користь узгоджених представників демократичних сил.

Київ

  • На Майдані відбулася акція на підтримку учасників бойових дій і в пам'ять Героїв "Небесної сотні", учасники якої склали композицію зі свічок з написом "Слава Україні! – Героям Слава! "

Театр воєнних дій

  • Незважаючи на оголошене "лідером" ДНР Захарченком "перемир'я", терористи продовжують атаки позицій українських військ біля Дебальцеве, Щастя, Авдіївки, знову був атакований Донецький міжнародний аеропорт.
    Між групами бойовиків часто виникають сутички з використанням артилерії.
    Новий губернатор Донецької області Кіхтенко потрапив під обстріл під час відвідин Дебальцевого.
  • Колишній лідер ДНР Губарєв з його "партією" "Новоросія", рух "Оплот" і блок "Єдина Росія" з формальних причин не були допущені до так званих "виборів", які ДНР і ЛНР готуються провести 2 листопада.
  • Керівник центру військово-політичних досліджень Тимчук вважає, що терористи в східній Україні використовують перемир'я для інтеграції з Росією.
  • Харківський завод імені Малишева випустить в листопаді рекордну кількість танків і БТР для потреб української армії та Національної гвардії, а також для поставок за кордон.
  • Губернатор Донецької області Кіхтенко заявив про підписання угоди з терористами за участю ОБСЄ і російських військових, про припинення вогню та обмін територій, в рамках яких українська армія може залишити Донецький аеропорт. Також він заявив, що влада України має надавати підтримку населенню на окупованих територіях.
  • Міністерство оборони Росії запевняє, що війська, що перебувають біля російсько-українського кордону, повертаються до місць постійної дислокації.

Україна і світ

  • За заявою заступника міністра енергетики Росії, видобуток нафти в країні може бути знижений при падінні цін на світовому ринку нижче від $ 90 за барель.
  • Президенту Росії Путіну дозволили брати участь у саміті G20 в Австралії, незважаючи на підтримку Росією бойовиків, що збили літак малайзійських авіаліній.
  • Канцлер Німеччини Меркель відмовилася від спільних міжурядових консультацій з Росією в ході саміту "Петербурзький діалог", який відбудеться наприкінці жовтня в Сочі.

Тренди


  • Президент Порошенко впевнений в успіху свого мирного плану, проте дані розвідки і відсутність можливості забезпечення Криму в зимовий період дозволяють з високою ймовірністю прогнозувати ескалацію конфлікту, на першому етапі якого Росія використовуватиме бойовиків і найманців для прориву української оборони.

No comments:

Post a Comment