October 06, 2014

05.10.2014 Україна: Головні події дня - Режим припинення вогню в Донбасі існує тільки на папері

Бойцов батальона “Айдар”, задержанных милицией по подозрению в похищении человека, суд отпустил под залог после вмешательства гражданских активистов.

Головні події дня 05.10.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"


Режим "припинення вогню" і "тиші" в зоні бойових дій у Донбасі існує тільки на папері. Суди знову працюють ночами. Експерти прогнозують провал процесу люстрації через недосконалість прийнятого закону.

В Україні

  • Бійців батальйону "Айдар", затриманих міліцією за підозрою у викраденні людини, суд відпустив під заставу після втручання цивільних активістів. Один з бійців, що конвоював до Києва колишнього "​​міністра" ЛНР, при затриманні дістав травм.
  • Пенсії, які не змогли отримати пенсіонери, що мешкають у районах, контрольованих бойовиками ДНР і ЛНР, залишаються на рахунках Пенсійного фонду.
  • Комітет виборців України прогнозує оновлення складу Верховної Ради після позачергових виборів лише на третину.
  • За оцінками експертів, остаточний текст закону "Про очищення влади", прийнятий в авральному режимі без обговорення механізму його реалізації, не дозволить люструвати більше 80 % чиновників, замішаних у корупції.

Київ

  • З понеділка в київському метро з'являться нові вагони.

Театр воєнних дій

  • У результаті безперервних артилерійських обстрілів Донецька загинуло 2 людини. Бойовики безперервно атакують Донецький аеропорт, українська армія успішно відбиває атаки. У місті між різними групами бойовиків відбуваються перестрілки, в тому числі, і з використанням артилерії.
    Зіткнення між військовими російської армії і бойовиками відбуваються і в Луганській області.
    Вночі позиції українських військ на півдні Донецької області були обстріляні з РСЗВ "Град".
    У Маріуполі під час переслідування військовими диверсійної групи бандити обстріляли маршрутку, поранено 3 людини. Під час обстрілу міста Щастя в Луганській області постраждали 9 мирних жителів.
  • Режим "тиші", встановлений переговорною групою, що складається з військових РФ, України і співробітників ОБСЄ з 12:00, був порушений бойовиками через 20 хвилин – вони почали обстріл Донецького аеропорту, і, трохи пізніше, відновили вогонь по всій лінії зіткнення в Донецькій і Луганській областях, особливо, в околицях Маріуполя.
  • У Криму викрадений ще один кримський татарин. Всього за час окупації зникло 15 осіб, знайти вдалося тільки одне понівечене тіло.

Україна і світ

  • На виборах у Латвії найбільшу кількість голосів набрала проросійська партія "Согласие", але правляча коаліція зміцнила свої позиції у парламенті.
  • Перший офіційний візит нового глави НАТО Столтенберга запланований до Польщі.

Тренди


  • РНБО називає бойовиків, які обстрілюють позиції української армії із РСЗВ і важкої артилерії та атакують за підтримки танків, "неконтрольованими збройними формуваннями", тим самим потураючи офіційній російській пропаганді.

No comments:

Post a Comment