September 21, 2014

20.09.2014 Україна: Коротко про головне - Підписаний в Мінську меморандум про перемир'я не привів до негайного припинення вогню з боку бойовиків

Взрыв склада боеприпасов, хранившихся на Донецком казенном заводе, привел к образованию мощной взрывной волны, грибовидное облако поднялось на несколько сот метров

Хроніка подій дня 20.09.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"


Підписаний в Мінську меморандум про перемир'я не привів до негайного припинення вогню з боку бойовиків. Іноземні ЗМІ та офіційні особи скептично оцінюють результати візиту президента Порошенко в США. Чинний закон про вибори і відсутність люстрації дають можливість потрапити до Верховної Ради особам, пов'язаним з підтримкою тероризму і сепаратизму, і тих, хто брав участь у репресіях проти Майдану.

В Україні

  • Спікер "Правого Сектора" Береза ​​став кандидатом у депутати Верховної Ради за київським мажоритарним округом.
    Серед зареєстрованих кандидатів у депутати по мажоритарних округах - син і батько президента Порошенко, троє братів Балог, син екс-спікера Литвина, колишні регіонали і члени КПУ.
  • Глава Нацбанку Гонтарева повідомила, що з початку року громадяни забрали з банків країни понад 100 млрд грн.
  • У Маріуполі пройшов патріотичний парад, присвячений дню міста.
  • Головою Луганської обласної адміністрації призначено депутата Верховної Ради Москаля, який обіймав цю посаду в 2005-2005 роках.

Київ

  • За повідомленням заступника голови міської адміністрації Никонова, у місті з'явиться новий орган по боротьбі з корупцією - департамент фінансового контролю та аудиту, підпорядкований безпосередньо меру Кличко.

Театр військових дій

  • Підписаний в Мінську меморандум про перемир'я не привів до зменшення протистояння. Вибух складу боєприпасів, що зберігалися на Донецькому казенному заводі, призвів до утворення потужної вибухової хвилі, грибоподібна хмара піднялася на кілька сот метрів, однак, судячи з повідомлень міських властей про відсутність підвищення радіаційного фону, радіоактивний могильник, що знаходився поряд з місцем вибуху, залишився неушкодженим.
  • Бойовики продовжують обстріли міст Донбасу і позицій українських військ з важкої артилерії і систем залпового вогню. Житлові квартали Донецька були піддані обстрілу з важкої артилерії, також снаряд потрапив в будівлю цеху маріупольського комбінату ім. Ілліча, зафіксовані атаки терористів українських позицій за підтримки важкої бронетехніки і танків в Дебальцевому та у Донецькому міжнародному аеропорту, обстріляні село Стахановець на Луганщині, населені пункти біля Макіївки, Донецька, Єнакієвого. Українські війська залишили район біля Єнакієвого - вийшли зі Жданівки, Розівки​​, Вуглегірська і Южнокоммунарска.
  • Продовжився обмін полоненими - терористи звільнили більше тридцяти українських військових. За повідомленням журналіста Бутусова, в полоні залишаються близько 800 осіб, з них більше 500 були захоплені російськими військами.
  • Частина вантажівок "Гуманітарного конвою" з Росії розвантажилися в Донецьку. Про вміст фур українській стороні та міжнародним організаціям нічого не відомо.

Україна і світ

  • Американська преса критично оцінює результати візиту Порошенка до США як провальні - замість необхідних Україні високотехнологічних систем озброєнь його підбадьорили словами та обіцянками поставок нелетальної спорядження. При цьому США вводять додаткові економічні санкції проти російських підприємств і секторів економіки.
  • Головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі Брідлав заявив, що альянс не спостерігає припинення вогню в Донбасі, а російські війська не виводяться з України.
  • ОБСЄ опублікувала на офіційному сайті текст меморандуму про перемир'я, підписаного в Мінську. Президент організації Буркхальтер висловив задоволення "значним кроком у напрямі припинення вогню і важливим внеском до врегулювання кризи на сході України".

Тренди

  • Черговий меморандум про перемир'я з боку Росії і ОБСЄ підписали уповноважені особи. Найбільші питання викликає участь і статус у цих переговорах екс-президента України Кучми, який повинен мати мандат на ведення цих переговорів. ЛНР і ДНР не є сторонами підписантами, наприкінці документа стоять підписи двох приватних осіб, отже, “республіки” не несуть відповідальність за виконання меморандуму

No comments:

Post a Comment