September 14, 2014

13.09.2014 Україна: Коротко про головне - Режим "припинення вогню" в Донбасі є для Росії лише ширмою для концентрації сил і підготовки до ескалації агресі

Хроніка подій дня 13.09.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"


Режим "припинення вогню" в Донбасі є для Росії лише ширмою для концентрації сил і підготовки до ескалації агресії. Український політикум продовжує підготовку до виборів.

В Україні

  • Журналісти Найєм і Лещенко включені в списки до Верховної Ради від Блоку Порошенка. З чинним прем'єр-міністром Яценюком і його партією "Народний фронт" про спільний список домовитися не вдалося, однак він заявив про те, що потрібно підписати коаліційну угоду ще до виборів до Верховної Ради.
  • Національний банк виділив рефінансування в розмірі 2 млрд грн двом системним банкам з причини відтоку депозитів. За оцінками глави НБУ Гонтаревої, інфляція в 2014-му році може скласти до 19%, падіння ВВП - 9-10%, однак для оголошення дефолту підстав немає.

Київ

  • Для скорочення споживання газу опалювальний сезон в Києві може початися пізніше і закінчитися раніше.

Театр військових дій

  • Один з ватажків терористів ДНР Литвинов заявив, що в Мінську представники терористичних "республік" перебували в якості спостерігачів і не були безпосередніми учасниками тристороннього переговорного процесу, тому відповідальності за режим припинення вогню вони не несуть.
  • Президент Порошенко в телефонній розмові з главою ОБСЄ Бурхкгальтером домовилися про збільшення чисельності моніторингової місії в Україні та про можливість використання безпілотних літальних апаратів для контролю за режимом припинення вогню.
  • Бойовики і армійські підрозділи російської армії продовжують обстріли укріплень українських військ. атаки на Донецький аеропорт і Пантелеймонівка відбиті, терористи зазнали втрат в живій силі і техніці.
    За час перемир'я в боєзіткненнях загинуло 6 українських військових.
  • Другий "гуманітарний конвой" з Росії з невідомим українській стороні і міжнародним організаціям вантажем менш ніж через добу виїхав з території України. На наявних фотографіях видно, що він доставив в фурах військові автомобілі та боєприпаси.
  • За час отримання контролю терористів над Луганськом, в місті загинули більш, ніж 2 тисяч мирних жителів.
  • Бойовики продовжують обстрілювати житлові квартали Донецька та інших населених пунктів з артилерії, мінометів і систем залпового вогню.
  • Глава НБУ Гонтарева заявила, що Росія фінансує терористів у Донбасі готівковими гривнями, вилученими з обігу в Криму.

Україна і світ

  • В Росії 14 вересня пройдуть вибори до усіх місцевих органів влади, в тому числі, в анексованому Криму.
  • Папа Римський Франциск у виступі з нагоди річниці початку першої світової війни закликав до припинення військових дій, які можуть привести до третьої світової війни.

Тренди


  • Події в Донбасі і закриття поромної переправи на Крим в середині жовтня дають підставу припустити про відновлення активної фази військових дій найближчим часом. Поки під видом "гуманітарних конвоїв" російські війська поставляють в Донбас підкріплення, боєприпаси та військову техніку, проводять перегрупування сил і розвідки боєм в різних напрямках.

No comments:

Post a Comment