August 31, 2014

30.08.2014 Україна: Коротко про головне - ЄС готовий до введення нових санкцій по відношенню до Росії - Поразка під Іловайськом потребує негайних кадрових рішень

овленісті про одночасну ратифікацію угоди Верховною Радою і Європарламентом, виділення військово-технічної допомоги Україні і додаткових коштів у розмірі 1 млрд євро

Хроніка подій дня 30.08.14 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

В Україні

  • Закрито кримінальну справу за посягання на територіальну цілісність України щодо екс-голови Харківської облдержадміністрації Добкіна через відсутність  складу злочину і належних доказів.
  • Експерти вважають, що смерть екс-голови фонду державного майна Семенюк не є самогубством.
  • ЦВК зареєстрував ініціативу партії "Батьківщина" про проведення референдуму з питання вступу України в НАТО, який планується провести одночасно з парламентськими виборами.
  • Міністр закордонних справ України Клімкін заявив, що текст угоди про асоціацію з ЄС не підлягає зміні і буде ратифікований в існуючому вигляді.

Київ

  • Для вирішення однієї з найбільш важких транспортних проблем столиці на магістралі, яка зв'язує правий берег з житловим масивом "Троєщина", з'явиться окрема смуга для громадського транспорту, яка буде працювати в періоди пікових навантажень.

Театр військових дій

  • 10 псковських десантників, затриманих в Донбасі в ході військових дій, повернуто до Росії.
  • Частина українських військових вдалося вивести з оточення під Іловайськом, ті, що залишилися, продовжують вести бій, в результаті обстрілу російськими військами раніше узгодженого гуманітарного коридору для виведення українських силовиків, вони зазнали важких втрат.
  • Навколо Маріуполя будується кільце оборонних споруд для захисту міста від нападу бойовиків ДНР і російської армії.
  • Свідки з числа місцевого населення підтверджують, що терористи ДНР продовжують обстріли мирних кварталів Донецька з артилерії, мінометів і систем залпового вогню "Град". За повідомленнями російських ЗМІ на "прем'єр-міністра" терористичної Донецької народної республіки було скоєно невдалий замах.

Україна і світ

  • Президент Ради Європи Ван Ромпей по завершенню саміту ЄС доручив Єврокомісії терміново, протягом тижня, підготувати пропозиції щодо нових санкцій проти Росії, яка вторглася на українську територію і поставляє зброю і найманців терористам у Донбасі.
    Президент Порошенко, який брав участь у саміті, заявив на брифінгу, що були досягнуті домовленісті про одночасну ратифікацію угоди Верховною Радою і Європарламентом, виділення військово-технічної допомоги Україні і додаткових коштів у розмірі 1 млрд євро, в тому числі, 250 млн безповоротної фінансової  допомоги.
    Новим главою Ради Європи призначений прем'єр-міністр Польщі Туск. Після обрання він наголосив на необхідності мирного вирішення кризи в Україні, до якої збирається з першим офійійним візитом.
    Голова ОБСЄ Бурхгальтер повідомив, що організація, в рамках масштабного розслідування військового вторгнення Росії в Україну, направила групу своїх спостерігачів до Маріуполя.
  • Тристороння контактна група в складі представника ОБСЄ, посла Росії в Україні Зурабова і екс-президента Кучми проведе 1 вересня в Мінську зустріч з питань звільнення заручників, що утримуються в Росії, роботи місії ОБСЄ та формату припинення вогню.
  • Росія вже приготувала новий "гуманітарний конвой" для доставки “допомоги” в Україну, яка готова її прийняти за умови проходження митного контролю та передачі її Міжнародному Червоному Хресту.
  • У відповідь на заяву президента Росії Путіна про те, що Казахстан ніколи не був державою, президент Назарбаєв повідомив, що його країна має право вийти з Євразійського економічного союзу, бо не може перебувати в складі організацій, які несе загрозу незалежності.

Тренди


  • Військові експерти, добровольці і військовослужбовці, що вийшли з оточення в Іловайську, вимагають розслідування діяльності та покарання винних в керівництві антитерористичної операції, міністерстві оборони і генеральному штабі, а також побудови ефективної системи оборони. Міністр оборони Гелетей повідомив про створення спеціальної служби внутрішньої безпеки, яка буде виявляти ворожу агентуру і факти невиконання бойових наказів.
  • Європа і США не братимуть участь в російсько-українському конфлікті, однак можуть надати Україні військово-технічну допомогу.

No comments:

Post a Comment