August 26, 2014

Хроніка подій дня 25.08.14 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

Російські війська під видом "ополченців ДНР" без розпізнавальних знаків вторглися  на територію України в районі Новоазовська

В Україні

  • Президент Порошенко розпустив Верховну Раду. Дострокові вибори народних депутатів відбудеться 26 жовтня 2014 року. У відеозверненні до громадян України він акцентував увагу на тому, що парламент складається з людей, які не виконують свої обов'язки, багато з яких є "п'ятою колоною" агресора. Однак розпуск Ради не знімає з депутатів забов’язання прийняти потрібні для країни закони.
  • На 26 серпня в Мінську заплановано проведення переговорів у форматі Україна - ЄС - "Євразійська трійка" (Росія, Білорусь, Казахстан), проте, за повідомленням МЗС України, формат зустрічі ще не затверджений.
  • Партія "Батьківщина" оголосила про свою участь в майбутніх парламентських виборах і прийняла рішення підтримати Арсенія Яценюка на посаду прем'єр-міністра після обрання нового складу Верховної Ради. Також з партії було виключено низку членів за порушення статуту, зокрема Геннадій Москаль.

Театр військових дій

  • Російські війська під видом "ополченців ДНР" без розпізнавальних знаків вторглися  на територію України в районі Новоазовська після потужного обстрілу прикордонної місцевості і були знищені підрозділами української армії. Також були розгромлені колони найманців з РФ в Амвросіївському районі Донецької області і недалеко від Суходольська і Краснодона в Луганській області.
    Захоплені в полон на території військовослужбовці російської армії, дали свідчення слідству.
    Російські найманцінамагаються оточити українських силовиків, що ведуть бої в Іловайську.
  • У Донецьку йдуть бойові дії в межах міста, Луганськ вже більше трьох тижнів живе без світла, води і зв'язку.
  • Техніка Національної гвардії, яка брала участь в параді в Києві з нагоди Дня Незалежності, відправлена ​​в зону бойових дій.
  • Меджліс кримськотатарського народу закликав громадян до бойкоту виборів до місцевих органів влади Криму, які заплановані на 14 вересня, а такожі вивів з керівних органів осіб, замішаних у співпраці з окупаційними російськими властями.

Україна і світ

  • Міністр закордонних справ РФ Лавров оголосив про підготовку чергового "​​гуманітарного конвою", який планується провести попереднім маршрутом.
  • Міністр економіки Швейцарії Шнайдер-Амман скасував свій візит до Росії для переговорів щодо створення зони вільної торгівлі через анексії Криму і продовження ескалації конфлікту в східній Україні.

Тренди

  • Президент України не називає військовими діям відкрите вторгнення військ Росії на територію країни, тому що оголошення воєнного стану не дає йому права на зміну Конституції і перевибори парламенту та інших органів влади.
  • Реклама Порошенко, яка була розміщена по всій Україні, викликає у населення питання з яких коштів фінансується рекламна кампанія і чому ці гроші не витрачені на підтримку армії.

No comments:

Post a Comment