August 24, 2014

Хроніка подій дня 23.08.14 від інформаційного агенства "Дайджести і Аналітика Україна"

Київ відвідала з одноденним офіційним візитом канцлер Німеччини Меркель

В Україні

  • Україна відзначила День національного прапора. У церемонії підняття прапора на Софіївській площі Києва взяв участь президент Порошенко.
  • Київ відвідала з одноденним офіційним візитом канцлер Німеччини Меркель. В ході переговорів вона висловила своє бачення децентралізації України, яке вона назвала "федералізацією", заявила, що ЄС і Німеччина ніколи не погодяться на визнання анексії Криму Росією і окупації української території, а також повідомила, що Німеччина готова приймати на лікування поранених в ході бойових дій в Донбасі, при цьому поки що не розглядає питання про надання прямої військової допомоги, хоча готова виділити 500 млн євро на відновлення зруйнованої економіки регіону.
    Прем'єр-міністр Яценюк протягом переговорів з канцлером зробив пропозицію про участь німецьких концернів у розвитку енергетичної інфраструктури України.
    На зустрічі з мерами міст сходу України та Києва Меркель закликала їх до розвитку співпраці в рамках проектів міст-побратимів.
  • До Маріуполя доїхав "гуманітарний конвой" для біженців, підготовлений фондом Ахметова.

Київ

  • Прес-служба СБУ повідомила, що в центрі Києва затримано злочинне угруповання, що готувало теракти на Київщині, В службу з надзвичайних ситуацій продовжують надходити неправдиві повідомлення про мінування об'єктів інфраструктури столиці.

Театр військових дій

  • За повідомленням персоналу ОБСЄ російський "гуманітарний конвой" полишив територію України. За інформацією українських ЗМІ в ньому з території країни було вивезено демонтоване обладнання військових заводів і тіла загиблих військовослужбовців РФ. На кордоні конвой не проходив митний огляд. Росія має намір продовжити надання подібної "гуманітарної допомоги" без узгодження з Україною.
  • Бойовики продовжують безладні обстріли міст Донбасу, що перебувають під їх контролем, гинуть і отримують поранення мирні жителі - Донецьку загинули 3 людей, кілька поранено, 68 осіб поранено в Луганську. В результаті обстрілу невеликі ушкодження отримав стадіон "Донбас-Арена".
  • Відбуваються запекліі бої в Іловвйску і на півдні Луганської області. На ряді ділянок державного кордону в Донбасі з російської сторони зафіксовані спроби прориву моторизованих груп бойовиків і військовослужбовців російської армії.
    Російська артилерія обстрілює позиції українських військових, прикордонні пости на українській території в Донецькій області, на узбережжі Азовського моря в Седово з території РФ знищений пункт пропуску вогнем з установок залпового вогню "Град".
  • У Харківській області вибухом пошкоджено залізничний шлях під час проходження електрички, ніхто не постраждав, міліція розслідує теракт.
  • Меджліс кримськотатарського народу вивів зі свого складу чиновників, які співпрацюють з окупаційними російськими властями.

Україна і світ

  • Віце-президент США Байден у телефонній розмові з президентом Порошенком пообіцяв збільшити макроекономічну допомогу Україні і повідомив, що США візьмуть участь у конференції країн-донорів та інвесторів, яку планують провести у вересні в Києві.
  • Рейтингове агенство Fitch знизило рейтинг дефолту України до ССС, що свідчить про надзвичайно спекулятивну оцінку ризику кредитування. За оцінками агентства, промислове виробництво України в 2014-му році знизиться на 6,5%, в ​​2015-2016рр зростання ВВП не очікується.

Тренди


  • Підтверджується інформація про те, що Європа, продовжуючи на словах підтримувати територіальну цілісність України, на ділі не надає ніякої суттєвої підтримки ані в економіці, ані в військовій сфері. Про це свідчить мінімальний запланований обсяг допомоги на відновлення зруйнованої економіки східної України, відмова Франції від припинення контракту на поставку вертольотоносців Чорноморському флоту Росії та продаж російському бізнесу германської газової корпораціі RWE, яка бере участь в реверсній схемі поставок в Україну.

No comments:

Post a Comment