August 21, 2014

Хроніка подій дня 20.08.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

У центрі Москва поліція затримала чотирьох громадян Росії, які вивісили на шпилі висотної будівлі прапор України і пофарбували зірку в українські національні кольори.

В Україні

  • Президент Порошенко в розмові з заступником Генерального секретаря ООН Фелтманом заявив, що конфлікт в Донбасі неможливо вирішити тільки військовими методами.
  • НБУ знову різко знизив офіційний курс гривні по відношенню до основоних світових валют до нового історичного мінімуму: 13,22 грн/$ (-27 коп), 17,65 грн/€ (-32 коп), 3,66 грн/10 руб (- 7 коп). Для компенсації тиску на курс Наацбанк ввів для експортерів обов'язковий продаж 100% валютної витримки строком на 3 місяці, починаючи з 20.08, а також зобов'язав проводити розрахунки з експорту / імпорту в термін до 90 днів.
    Також банкам наказано відкривати окремі рахунки для зарплат, пенсій, стипендій, з метою коректного оподаткування пасивних доходів.

    НБУ ухвалив рішення про реалізацію непрофільних активів, у тому числі скандально відомого оздоровчого комплексу в Яремче, на загальну суму понад 1 млрд грн.
  • МЗС України заявив, що "гуманітарний конвой РФ" буде допущений на територію України при документальному підтвердженні Міжнародного Комітету Червоного Хреста про готовність доставити вантаж на місце призначення.
  • Національна комісія з електроенергетики наказала енергокомпаніям безперебійно постачати підприємства "Укроборонпрому" і переглянути умови та обсяги споживання відповідно зі знову заявленими потребами.
  • Мінстр фінансів України Шлапак повідомив, що Україна направила в МВФ прохання про скорочення термінів надання кредитів stand-by.

Київ

  • В нічний час на Хрещатику проводилась підготовка до військового параду, запланованого на День Незалежності.

Театр військових дій

  • За повідомленням управління Верховного комісара ООН з проблем біженців зону бойових дій в Донбасі покинуло більш, ніж 416 тисяч чоловік, з них 76 тисяч подали заяви на отримання статусу біженця.
  • Важкі бої йдуть в Іловайську, Донецьку, Луганську, Горлівці, Торезі, Шахтарську, Зугресі, Сніжному, Станиці Луганській, Красному Лучі. Протягом дня в Іловайську терористи неодноразово намагалися контратакувати українських військових, атаки були відбиті. Під Луганськом терористи збили штурмовик СУ-25 українських ВПС, бойовики ДНР заявили, що будуть збивати безпілотні літальні апарати ОБСЄ. Військовий аташе посольства США повідомив, що розглядається питання про поставку в Україну систем подавлення ППО
    Українська армія в ході боїв в районі міста Лутугине захопила БМД-2 російської армії з усіма документами.
  • Терористи знищують інфраструктуру Донбасу, в результаті знеструмлення шахт, що забезпечують відкачку грунтових вод, виникла серйозна загроза підтоплення цілих міст. У Донецьку зірвано спробу відновити водопостачання. За офіційним повідомленням облдержадміністрації, за добу в Донецькій області загинуло 34 мирних жителя, артилерійським обстрілам піддаються міста, що знаходяться під контролем терористів.

Україна і світ

  • За повідомленням "президента" невизнаного Придністров'я, в республіці оголошені екстрен спепціальніі збори резервістів "у військовий контингент миротворчих сил".
  • ІТАР-ТАСС повідомив, що в Росії почалися повномасштабні навчання ракетних військ стратегічного призначення, в яких задіяні 1200 військовослужбовців та близько 200 одиниць техніки, в ході яких планується здійснити підготовку на тренажерах операторів міжконтинентальних балістичних ракет для відпрацювання дій в разі отримання команди про нанесення ядерного удару і перевірити боєготовність підрозділів радіаційного, біологічного та хімічного захисту.
  • У центрі Москва поліція затримала чотирьох громадян Росії, які вивісили на шпилі висотної будівлі прапор України і пофарбували зірку в українські національні кольори.
  • Естонія планує знизити залежність від поставок російського газу шляхом прокладки газопроводу з Фінляндії.

Тренди


  • Росія з сателітами демонструє приготування до повномасштабного вторгнення в Україну, проводить численні військові навчання, в той же час відсутні навчання цивільної оборони.
  • Росія руками своїх найманців і терористів з ДНР і ЛНР планомірно руйнує інфраструктуру Донбасу, це свідчить про те, що захоплення східної України не є кінцевою метою, а може служити методом тиску на економіку і про плани по захопленню великих територій України.
  • Україна самостійно не в змозі впоратися з фінансовими проблемами, про що свідчать дії нацбанку щодо стримування курсу, прохання до МВФ про скорочення термінів надання кредитів і заява про відставку міністра економіки Шеремети, яка була подана під час засідання уряду.

No comments:

Post a Comment