August 04, 2014

Хроніка подій дня 03.08.2014 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"

В Мариуполі затримана за співпрацю з терористами "міністр інформаційної політики" ДНР Блоха

В Україні

  • "Міністр інформаційної політики" ДНР Блоха затримана в Маріуполі при спробі виїзду в Крим. Їй інкримінується участь у терористичній організації і передача терористам інформації про донецьких українських активістів та журналістів.
  • Територія Харківського бронетанкового заводу була обстріляна з вогнемета, міліція кваліфікувала подію як теракт.

Київ

  • На традиційному Віче, яке відбулося на Майдані, активісти висловились проти проведення військового параду на Хрещатику і оголосили про створення "парламентської сотні", завданням якої буде контроль нового складу Верховної Ради і всенародне обговорення списків кандидатів у депутати.

Театр військових дій

  • Експерти з Голландії, Малайзії та Австралії обстежили один з п'яти секторів, на які розділене місце падіння авіалайнера Малайзійських авіаліній і знайшли нові останки загиблих. Робота експертів триватиме ще кілька тижнів. Терористи не збираються віддавати особисті речі, зібрані на місці катастрофи. Також експертам заборонено використовувати безпілотні літальні апарати для обстеження місця аварії.
    Згідно з попередніми висновками комісії, розшифровуючих дані "чорних ящиків" до моменту вибуху на борту літака позаштатних ситуацій не було.
  • Ситуація в Донецьку залишається напруженою, але не критичною, серйозних бойових дій не зафіксовано, електропостачання відновлено. Після нічних обстрілів Горлівки загинув 1 і поранено 16 осіб, ситуація контрольована. В Луганську за добу загинуло в результаті артобстрілів і від вогнепальних уражень 3 людини, 8 поранених , електро-і водопостачання в частині районів вдалося відновити.
  • Запорізький суд відпустив військових 51-ї бригади під особисті зобов'язання до розгляду справи по суті на наступному тижні. Солдати після безперервних перехресних обстрілів бойовиків і російської артилерії змушені були зайти на територію Росії і повернулися в Україну, після чого їм було пред'явлено звинувачення в дезертирстві.
  • Росія продовжує обстріли українській території, в тісній взаємодії з бойовиками, через кордон в черговий раз переправлено 10 танків і декілька автомашин з боєприпасами, які просувалися в напрямку Донецька.
  • Бойовики піддали обстрілу позиції і блок-пости української армії та Луганський аеропорт, в Шахтарську та Червонопартизанську пройшли бойові зіткнення.

Україна і світ


  • За заявою міністра економіки Швейцарії Шнайдера-Амманна, його країна не має наміру вводити санкції проти Росії, залишаючись нейтральною стороною конфлікту і виконуючи роль посередника.
  • В результаті запеклого конфлікту між Вірменією та Азербайджаном в Нагірному Карабасі загинуло 15 осіб.

No comments:

Post a Comment