July 12, 2014

Хроніка подій дня 11.07.14 від інформаційного агентства "Дайджести і Аналітика Україна"


В Україні

  • У Києві на території музею вітчизняної війни міністерство оборони України відкрило виставку озброєнь російського походження і документів, вилучених і захоплених у бойовиків в ході проведення антитерористичної операції.
  • Серед представленого зброї - різні модифікації ручних гранатометів і вогнеметів, протипіхотні міни, ПЗРК, БМ-21 "Град", самохідна артилерійська установка "Нона" і протипіхотні міни МОН-50, які в Україні не виробляються і які є на озброєнні російської армії. СБУ оприлюднила схеми фінансових потоків для вербування найманців, виплати їм грошової винагороди за вбивства українських військових і мирних жителів, вилучила великі суми в готівці і заблокувала десятки транзитних рахунків, через яких фінансувалися терористи.
  • Кабмін запустив процес приватизації та продажу Укрнафти і Одеського припортового заводу. 
    Крім того, до приватизаційного списку включені Сумихімпром, Турбоатом, спиртзаводи, а також обл-і міськгази та енергетичні компанії.
  • Офіційний курс гривні по відношенню до основних валют, практично, не змінився і встановлений на рівні 11,69 грн / $, 15,90 грн / €, 3,43 грн/10 руб (-3 коп).
  • Міністр закордонних справ України Клімкін заявив, що до 12 вересня пройдуть тристоронні переговори у форматі РФ-ЄС-Україна про імплементацію угоди про асоціацію з Євросоюзом, однак, текст угоди залишиться незмінним і обговорення пройде у форматі консультацій.
  • В Одесі відкрився традиційний міжнародний кінофестиваль.
    За приз "Золотий Дюк" боротимуться 12 повнометражних фільмів, у тому числі, призери Берлінського, Каннського і другх фестивалів. Кінофорум триватиме з 11 по 19 липня.
  • Київ
  • Мер Києва Кличко заявив на нараді з військовим комісаром столиці, що у зв'язку із зростанням терористичної загрози слід максимально посилити охорону мостів та інших стратегічних об'єктів.

Театр військових дій

  • У результаті ракетно-мінного обстрілу терористів в районі населеного пункту Зеленопілля загинуло 18 і поранено 93 українських військових і знищено велику кількість бронетехніки 24-й і 79-й бригад, заявив спікер РНБО Лисенко.
  • Терористи обстріляли з мінометів і установок залпового вогню "Град" Луганськ. На південно-західній околиці Донецька, в Мар'їнці в результаті артилерійського обстрілу постраждали житлові квартали.В протягом ночі перестрілки йшли в районі міжнародного аеропорту Донецьк. З артилерії також був обстріляний Дзержинськ.
  • Терористи продовжують спроби вивезення дітей-сиріт на територію РФ, заявив український МЗС. Після підтвердженого випадку в червні про викрадення і подачу позову до Європейського суду з прав людини Росія була змушена повернути дітей назад в Україну.
  • У зоні військових дій бойовики атакують колони українських військових. З української сторони є вбиті і поранені. Авіація сил АТО завдала кілька авіаударів по скупченнях і базах терористів в Дзержинську (місто недалеко від Горлівки) і в Перевальську Луганської області. Через незачинені ділянки кордону Росія поставляє терористам велику кількість важкої бронетехніки і озброєння. Росія вторгається в повітряний простір України вертольотами і безпілотними літальними апаратами, що здійснюють розвідку. В результаті мінометного обстрілу пункта пропуску "Должанський" загинули 4 прикордонника.
    На кількох шахтах в Луганській області в результаті обстрілів бойовиків загинули люди. ДТЕК, якому належать ці шахти, зупинив на них роботи.
    На залізниці в Донецькій області підірвані два шляхопроводи, проте рух не зупинено, проводяться аварійні ремонтні роботи.

Україна і світ

  • Українську льотчицю Надію Савченко, захоплену терористами в Луганській області та незаконно вивезену до Росії, захищатиме адвокат Марк Фейгін, відомий своєю участю у справі Pussy Riot.
  • В Ізраїлі тривають бойові сутички з палестинцями в районі Тель-Авіва, який піддається масованим обстрілам з боку бойовиків ХАМАС.
    МЗС рекомендує громадянам України утриматися від відвідин Ізраїлю без крайньої необхідності до нормалізації обстановки у зв'язку з проведенням масштабної антитерористичної операції в секторі Газа.

No comments:

Post a Comment