December 01, 2019

30.11.2019: Гончарук стверджує, що тарифи на опалення можна знизити прийняттям поправки до закону

Гончарук стверджує, що тарифи на опалення можна знизити прийняттям поправки до закону
Гончарук планує знизити тарифи на опалення прийняттям поправки до закону

  • Гончарук стверджує, що тарифи на опалення можна знизити прийняттям поправки до закону.
  • Росія запустить "Турецький потік" 9 грудня.
  • Міністр Бородянський хоче ввести цензуру ЗМІ та блогерів до повної деокупації територій.

В Україні

  • Прем’єр-міністр Гончарук запропонував президенту Зеленському внести до Верховної Ради законопроєкт, який дозволить знизити тарифи на опалення для населення.
    Гончарук повідомив про початок прийому з 2 грудня заявок на фінансування українських стартапів.
    За словами міністра розвитку громад і територій Бабак, добровільне об’єднання населених пунктів у територіальні громади завершиться в лютому 2020 р.
  • Генеральна прокуратура повідомила, що за результатами розслідування злочинів на Майдані взимку 2013–2014 рр визнані винними 49 осіб, щодо 46 підготовлено обвинувальні висновки. У 2019 р суди винесли всього 1 вирок.

Київ

  • У Києві на житловому масиві "Русанівка" зловмисники підірвали відділення Ощадбанку з допомогою балона з газом і вкрали 250 тис.грн.
  • Київавтодор стверджує про повну готовність до зими – підготовлено ​​снігоприбиральну техніку і снігоплавильні комплекси. Керівник підприємства попередив, що машини, які будуть заважати розчищенню вулиць від снігу, евакуйовуватимуть примусово.

Війна

  • На Донбасі окупанти знову обстріляли з мінометів позиції українських військ на приморській ділянці фронту – під Водяним. Перестрілки сталися на південь від Докучаєвська – поруч зі Старогнатівкою, у Красногорівці на околиці Донецька й у Новолуганському на березі Світлодарського водосховища. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, втрат серед українських військових минулої доби не було. У звіті ОБСЄ від 30 листопада констатовано зростання кількості порушень режиму тиші.

Україна та світ

  • Судовий процес у справі про знищення авіалайнера MH17 в небі над Донбасом відкриється в Гаазі 9 березня 2020 року і триватиме до кінця березня 2021 р.
  • Президент Ердоган повідомив, що запуск "Турецького потоку" заплановано на 9 грудня.
    За твердженням міністра енергетики Оржеля, Росія наполягає на прийнятті "пакетного рішення" – єдиного контракту на постачання і транзит газу. ЗМІ повідомили. що Росія пропонує включити до транзитного договору обсяг прокачування газу в 3 рази менший, ніж у чинному – 30 млрд м³ на рік, та підписати його терміном 1 рік, що дозволить їй без втрат закінчити будівництво "потоків".
    За повідомленням агентства Reuters, чистий прибуток Газпрому в ІІІ кварталі поточного року скоротилася на 45 % через скорочення постачання та зниження цін на газ.
  • Посол Білорусі у РФ Семашко повідомив про досягнення домовленостей президентів Путіна й Лукашенка про створення єдиного парламенту й уряду двох країн, а також про запровадження спільного ринку. За його словами основні заяви буде оголошено на зустрічі президентів 7 грудня в Москві. 17 листопада Лукашенко заявив, що Білорусь не підпише дорожні карти інтеграції із РФ, якщо вони будуть суперечити її конституції й нести загрозу суверенітету.
  • Голова Держдуми РФ Володін пригрозив Україні виходом із її складу низки областей у разі "проявів націоналізму й утиску малих народів".

Тренди

  • Міністр культури, молоді і спорту Бородянський наполягає на введенні норми законопроєкту про дезінформацію до деокупації території України. Бородянський повідомив, що телеканал, який вестиме мовлення на окуповані території Донбасу, буде запущено в лютому 2020 р.
    На думку більшості журналістів і експертів, владна партія прагне через прийняття цього закону ввести жорстку цензуру ЗМІ та поставити під контроль блогерів.

No comments:

Post a Comment