October 27, 2019

26.10.2019: Зеленський у Золотому "емоційно поспілкувався" із добровольцями


Зеленський у Золотому "емоційно поспілкувався" із добровольцями
Зеленський у Золотому "емоційно поспілкувався" із добровольцями
  • Зеленський у Золотому "емоційно поспілкувався" із добровольцями.
  • Україна перейшла на зимовий час.

В Україні

  • У ніч на неділю Україна перейшла на зимовий час – о 4:00 ранку стрілки переведено на годину назад.
  • Президент Зеленський призначив заступником представника в АР Крим координатора громадської організації "КримSOS" Ташеву, яка балотувалася на минулих парламентських виборах за списком партії "Голос".
    Головою Луганської облдержадміністрації призначено Гайдая, якого було затверджено напередодні Кабміном.
  • Глава парламентського комітету з енергетики та житлово-комунальні послуги Герус заявив, що за 2 останніх місяці, ціна електроенергії для бізнесу на ринку “на добу вперед” знизилася на 23 коп. або на 14 % – до 1,37 грн/кВт•год, що робить невигідним її імпорт із Росії.
  • Взято під варту з можливістю внесення застави 600 тис.грн заступника мера Дніпра Лисенка, якого прокуратура підозрює в розкраданні бюджетних коштів, асигнованих на ремонт моста.
  • Міністр культури, молоді та спорту Бородянський заявив про намір Українського культурного фонду спільно з Міністерством цифрової трансформації створити загальнодоступну електронну бібліотеку української літератури, частина якої буде доступна безкоштовно.

Війна

  • На Донбасі окупанти знову обстріляли з мінометів позиції українських військ у Новгородському й Зайцевому в околицях Горлівки, а також у Новолуганському й Луганському на Світлодарському виступі. Перестрілки сталися на приморській ділянці фронту – у Талаківці й Павлополі, в околицях Донецька – у Мар’їнці, Красногорівці, Невельському, в околицях Горлівки – у Зайцевому й Новгородському, у районі Світлодарського водосховища – у Новолуганському, Луганському та Світлодарську, а також у Золотому, на ділянці розведення військ, яку визначено тристоронньою контактною групою на переговорах у Мінську. За офіційним зведенням штабу операції об’єднаних сил, минулої доби втрат серед українських військовослужбовців не було.
    Президент Зеленський провів 2 дні в Золотому, на ділянці розведення військ, де зустрівся з місцевими жителями й добровольцями. ЗМІ поширили відео, на якому Зеленський "тикає" добровольцю, вимагаючи скласти зброю й покинути територію. Президент Путін минулого тижня висловив сумнів у здатності українського президента впорається з добровольцями. Відведення сил у Золотому Зеленський назвав однією з умов проведення саміту глав держав "нормандської четвірки". Він також заявив, що жителі населеного пункту стурбовані присутністю озброєних людей і прагнуть розведення військ. Штаб ООС заявив, що добровольці в Золотому перебувають нелегально й цьому буде надано правову оцінку.

Україна та світ

  • Міністр оборони Загороднюк повідомив, що НАТО ухвалило новий підхід до відносин з Україною. Він передбачає зміну формату допомоги з боку Альянсу, імплементації Україною стандартів НАТО в збройних силах і методологію перевірки Альянсом виконання запланованих заходів. НАТО й Україна мають визначитися, які саме стандарти впроваджуватимуть, а також скласти "дорожні карти" для кожного зі стандартів.
    Заступник міністра закордонних справ Божок вважає, що Україні не треба подавати нову заявку на отримання плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ), проте домагатися від союзників виконання рішення Бухарестського саміту Альянсу, що відбувся у 2008 р, на якому було прийнято принципове рішення про приєднання Грузії й України.
  • На думку віцепрем’єр-міністра з питань євроінтеграції Кулеби, українці з діаспори, які допомагають Україні, мають отримати право на подвійне громадянство.
  • Глава Верховної Ради Разумков на зустрічі з главою Ради Європи Пейчіновіч-Бурич заявив, що Україна, хоча й готова до діалогу з ПАРЄ, але не піде на компроміси із совістю, територіальною цілісністю й гідністю людей. За його твердженням, повернення делегації Росії до роботи в ПАРЄ є неприйнятним для України.


No comments:

Post a Comment