December 03, 2018

02.12.2018: У Грузії затримано 6 громадян України зі зброєю

У Грузії затримано 6 громадян України зі зброєю
У Грузії затримано 6 громадян України зі зброєю

  • У Грузії затримано 6 громадян України зі зброєю.
  • Порошенко нагородив орденами двох митрополитів УПЦ МП.

В Україні

  • Президент Порошенко заявив, що Росія намагається отримати наземний коридор до Криму, захопивши Маріуполь і Бердянськ, а для стримування російської агресії Україна потребує постійної морської присутності Німеччини й союзників із НАТО в Чорному морі. Він повідомив, що президент РФ Путін ухиляється від телефонних переговорів для вирішення питання щодо захоплених українських суден і моряків, а Україна готова до переговорів на вищому рівні в "нормандському форматі" для врегулювання ситуації.
  • Президент Порошенко нагородив орденами Ярослава Мудрого IV ступеня двох митрополитів Української православної церкви Московського патріархату "за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю".

Війна

  • Минулої доби на Донбасі окупанти обстріляли позиції українських військ із мінометів у Кримському – поблизу траси Р-66 "Бахмутка". Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів відбулися в околицях Станиці Луганської, Донецька й на південній ділянці фронту. Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців не було.
  • Безпілотник ОБСЄ зафіксував у районі Міусинська Луганської області (менш ніж за 50 км від лінії фронту) понад 100 одиниць військової техніки окупантів, у тому числі РСЗВ "Град", гаубиці, САУ, танки і ЗРК "Стріла-10".

Україна і світ

  • У центрі столиці Грузії Тбілісі відбувся багатотисячний мітинг опозиції, яка не згодна з результатами президентських виборів, на яких перемогла ставлениця правлячої партії Зурабішвілі. МВС Грузії повідомило про затримання 6 громадян України й одного громадянина Грузії, у яких вилучено зброю та боєприпаси. Поліція і служба безпеки проводять розслідування за фактами можливого втручання затриманих у процес президентських виборів. Радник президента Порошенка Бірюков повідомив, що серед затриманих - депутат від партії "Самопоміч" Семенченко, проте сам депутат спростував звинувачення і заявив, що займається інформуванням сімей затриманих і залученням адвокатів до їх захисту.
  • Прем'єр-міністр Гройсман назвав газопровід "Північний потік-2" формою прихованої війни Росії проти Європи і запропонував країнам ЄС узяти участь у спільному управлінні українською газотранспортною системою.
  • Іноземні журналісти можуть потрапити до Криму під час дії режиму воєнного стану тільки за наявності спеціального дозволу.

No comments:

Post a Comment