November 23, 2018

22.11.2018: Верховна Рада прийняла бюджет на 2019 рік

Верховна Рада прийняла бюджет на 2019 рік
Верховна Рада прийняла бюджет на 2019 рік
  • Верховна Рада прийняла бюджет на 2019 рік і поправки до Податкового та Бюджетного кодексів.
  • Марчука призначено головою делегації на переговорах у Мінську.
  • Депутати з оточення Бойка вийшли з парламентської фракції “Опозиційного блоку”

В Україні

  • Верховна Рада о 6 ранку 23 листопада прийняла бюджет, а також пакети змін до Податкового та Бюджетного кодексів для його реалізації. Повний текст законів із усіма прийнятими поправками на офіційному сайті парламенту відсутній.
    Представник президента Порошенка в парламенті, депутат від фракції БПП Луценко заявила, що влада України очікує траншу від МВФ в розмірі близько 2 млрд відразу ж після прийняття бюджету на наступний рік.
    311 голосами в першому читанні, після позитивного висновку Конституційного суду, прийнято законопроект Порошенка про внесення змін до Конституції, що закріплює стратегічний курс України на членство в НАТО і Євросоюзі.
    Депутати звільнили міністра агрополітики Кутового і призначили двох нових міністрів. Головою новоствореного Міністерства у справах ветеранів стала депутат від президентської партії БПП Фриз, а Міністерства фінансів - Маркарова, яка виконувала обов'язки міністра.
    Відхилено поданий іще в квітні президентський законопроект про внесення поправок до закону про держзакупівлі, який, за твердженням чиновників Міністерства економічного розвитку, мав би полегшити участь у тендерах малих підприємств.
    Прийнято закон про значне збільшення штрафів за керування автомобілем у нетверезому стані: до 17-34 тис. грн із забороною на керування терміном до 3 років і до 51 тис. грн при повторному порушенні. Наразі штраф становить 10,2 тис.грн із позбавленням прав на 1 рік і до 40,8 тис. грн при повторному порушенні з позбавленням прав на 10 років. МВС повідомило, що закон набуде чинності 1 січня 2020 р.
    Голова парламенту Парубій підписав закони про розмитнення автомобілів із іноземною реєстрацією і про посилення покарання за порушення термінів митного оформлення.
    Фракцію "Опозиційного блоку", слідом за Льовочкіним і Бойком, залишили ще три депутати: Бакулін, Дунаєв та Іоффе. Головою "Опозиційного блоку" став депутат Новинський. Голова парламенту Парубій проінформував про створення ще одного депутатського об'єднання "За життя", яке очолили Рабинович і Бойко, котрі раніше вийшли з фракції "Опозиційного блоку".
  • Верховний суд постановив, що сплата платником єдиного соціального внеску на неправильний рахунок не може розглядатися як несплата податку і тягти за собою застосування податковими органами санкцій і пені.
  • Корпорація "Богдан", якою через ланцюжок офшорних компаній володіє президент Порошенко разом зі своїм бізнес-партнером Гладковським (Свинарчуком) – першим заступником секретаря РНБО, оголосила про початок великовузлового складання вантажівок на електричній тязі для датської компанії Banke Electromotive.
  • Нафтогаз звинуватив облгази, більшість з яких належать олігархові Фірташу, в саботажі впровадження системи добового балансування газу, що, за твердженням чиновників, унеможливлює коректну реєстрацію споживачів, у тому числі й тих, котрі мають право на отримання газу за пільговими цінами.
  • Держстат повідомив про зростання промислового виробництва в жовтні 2018 року: воно склало 1,4% порівняно з аналогічним періодом 2017 р, а з урахуванням календарного фактора реальне зростання склало 0,3%.
  • У зв'язку зі святкуванням Дня подяки в США оплата валютних контрактів здійснюється наступного дня. Тому торги по долару йшли досить спокійно, навіть незважаючи на виплати відшкодування ПДВ, що вже почалися: 27,75 ₴/$ (-0,03 грн), 31,64 ₴/€ (-0,05 грн), 4,23 ₴/10 руб (+0,02 грн).

Війна

  • Згідно з офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, на Донбасі минулої доби втрат серед українських військовослужбовців не було. Окупанти порушили режим припинення вогню всього 4 рази, важкого озброєння не застосовували, лише в районі Світлодарського виступу позиції українських військ було обстріляно з протитанкового ракетного комплексу.
  • Президент Порошенко призначив керівником делегації на переговорах у Мінську з урегулювання на Донбасі колишнього очільника СБУ Марчука. Українська делегація висловила протест проти проведення "виборів" у "республіках" і вимагає реорганізувати роботу політичної підгрупи, почавши з негайного розпуску "псевдоорганізацій". Член делегації, заступник голови Верховної Ради Геращенко заявила, що Україна готова помилувати злочинців, причетних до порушення територіальної цілісності країни, заради звільнення "заручників", яких утримує "влада" ОРДЛО. Крім того, Україна готова передати Росії її кримінальних злочинців в обмін на українських політв'язнів. Геращенко констатувала відсутність позитивних зрушень на переговорах про припинення вогню і відведення бойової техніки.

Україна та світ

  • Міністр закордонних справ Угорщини Сийярто вважає законною роздачу угорських паспортів етнічним угорцям українського Закарпаття, оскільки країна допускає подвійне громадянство і це не вважається злочином.

Тренди


  • Журналісти програми "Схеми: Корупція в деталях" зафіксували факти неодноразових непублічних зустрічей президента Порошенка з кумом президента РФ Путіна, головою політради партії "За життя" Медведчуком. Адміністрація президента стверджує, що Порошенко "не мав і не має наміру мати жодних спільних бізнес-інтересів зі спецпредставником СБУ зі звільнення заручників у гуманітарній підгрупі ТКГ в Мінську Медведчуком".

No comments:

Post a Comment