September 13, 2018

12.09.2018: Компанії Коломойського заарештували активи російских держбанків в Україні

Компанії Коломойського заарештували активи російских держбанків в Україні
Компанії Коломойського заарештували активи російских держбанків в Україні
  • Компанії Коломойського наклали арешт на 3 російські дочірні держбанки в Україні.
  • Компанія з Саудівської Аравії купила великий український агрохолдинг “Мрія”.
  • Матіос оголосив, що замовника терактів, які планували Савченко й Рубан, встановлено.

В Україні

  • Компанія з Саудівської Аравії придбала український агрохолдинг "Мрія" – дочірнє підприємство британської компанії. У "Мрії" в оренді 150 тис га землі, вона володіє 4 сучасними елеваторними комплексами, великим картоплесховищем, насіннєвим і крохмальним заводами. Президент Порошенко назвав угоду ілюстрацією готовності іноземних інвесторів вкладати кошти в Україну й "кардинальною зміною інвестиційного клімату".
  • Лідер партії "Громадянська позиція" закликав до об'єднання голову партії "Об'єднання Самопоміч" Садового. Один із лідерів "Опозиційного блоку" Льовочкін готовий об'єднатися з партією Рабиновича "За життя", до якої нещодавно долучився Медведчук – кум президента РФ Путіна і лідер проросійського руху "Український вибір".
  • Апеляційний суд наклав арешт на акції трьох російських банків – "ВТБ", "Промінвестбанку" та "Сбербанка (Росії)" і заборонив їм будь-які операції з їхніми активами, а також реорганізацію. Ухвалу українського суду винесено на підставі рішення Арбітражного суду Гааги, що зобов'язав Росію виплатити збитки компаніям, що належать олігарху Коломойському і його партнерам, які втратили нерухомість і активи в окупованому Криму.
  • Головний військовий прокурор Матіос заявив, що Військова прокуратура встановила замовника та організаторів терактів і державного перевороту, який нібито планували здійснити депутат Савченко та керівник громадської організації "Офіцерський корпус" Рубан.
  • Експерти МВФ вважають, що проведена урядом пенсійна реформа дає результати – спонукає людей довше працювати і модернізує систему призначення і виплат пенсій.
  • Рада НБУ прийняла Основні принципи грошово-кредитної політики на 2019 р, в яких у середньостроковій перспективі поставлено ​​завдання досягти рівня зростання інфляції не більше 5% на рік.
  • Практично всю вільну валюту на ринку купив російський Альфа-банк, що не дало курсу опуститися нижче психологічної позначки: 28,03 ₴/$ (-0,07 грн), 32,47 ₴ / € (-0,05 грн), 4,03 ₴/10 (+0,01 грн). Банкіри не вважають триденне зміцнення курсу стійкою тенденцією і прогнозують подальшу девальвацію національної валюти.

Війна

  • На Донбасі окупанти збільшили кількість обстрілів позицій українських військ по всій лінії фронту, в тому числі із застосуванням мінометів. Унаслідок обстрілів поранено 2 українських військовослужбовців.

Україна та світ

  • Єврокомісія запропонувала відмовитися від переходу на літній час у 2019 р Українська влада заявила, що готова також скасувати перехід на літній час слідом за ЄС.
  • МЗС Польщі засудило проведення "сепаратистами" виборів в ОРДЛО і назвало ці дії порушенням мінського мирного процесу.
  • Верховний Суд Росії визнав законним вирок українському журналістові Сущенку, заарештованому в 2016 р в московському аеропорту і обвинуваченому російськими спецслужбами в шпигунстві. Адвокат Сущенко Фейгін порадив йому подати прохання про помилування президентові РФ Путіну, щоб швидше повернутися в Україну. Факт подання прохання означатиме визнання провини, тому більшість українських політв'язнів відмовилися від подібного варіанту.
  • Президент США Трамп підписав указ про дозвіл застосування Конгресом санкцій проти іноземців, які втручаються в американські вибори.
  • Міністр закордонних справ Клімкін заявив, що Україна ніколи не постачатиме воду до окупованого Росією Криму.

Тренди

  • У відеосоцмережі YouTube оприлюднено відео людини на прізвище Пивоварник, який назвав себе фігурантом справи про замах на російського журналіста Бабченка. Він заявив, що був завербований СБУ у 2010 році, а "замах" є операцією українських спецслужб. Пивоварник заявив, що працював на СБУ на території Росії і займався наповненням "чорної каси" відомства, а також здійснював контакт із російськими спецслужбами. Своїм вербувальником він назвав генерала Скіпальського, який пішов на пенсію ще у 2008 р У справі про замах на Бабченка на 4,5 роки ув'язнення засуджено українського бізнесмена Германа, що визнав свою провину.

No comments:

Post a Comment