August 22, 2018

21.08.2018: Пенсіонерам, що працюють, пенсії не урізатимуть

Пенсіонерам, що працюють, пенсії не урізатимуть
Пенсіонерам, що працюють, пенсії не урізатимуть

  • Пенсіонерам, що працюють, пенсії не урізатимуть.
  • Суд у США визнав винним у несплаті податків і махінаціях Манафорта – політтехнолога колишнього президента Януковича.
  • Верховний суд відмовив Ситнику в оскарженні догани Холодницькому.

В Україні

  • Міністерство соціальної політики повідомило, що соціальні виплати пенсіонерам, що працюють, не скасовуватимуть. Пенсіонерам тепер немає необхідності вибирати між пенсією та зарплатою. Крім того, скасовано норму, що діяла з жовтня 2017 р., про 15% зменшення пенсій пенсіонерам, що працюють.
  • Верховний суд відмовив главі НАБУ Ситнику у скасуванні рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів, яка обмежилася доганою керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницькому. Суд роз'яснив, що для оскарження рішення комісії потрібний її власний дозвіл, а звертатися із подібною заявою необхідно до Вищої ради правосуддя. Крім того, у ЗМІ з'явилися повідомлення про відкриття Генеральною прокуратурою кількох кримінальних проваджень проти самого Ситника.
  • Генпрокурор Луценко оголосив про відкриття кримінальної справи на виконувача обов'язків глави Держфіскальної служби Продана та вважає неприйнятним надання співробітникам поліції права перебування на території митниць.
  • Суд в Херсоні взяв під варту ще двох підозрюваних у нападі на херсонську чиновницю міськради, активістку Гандзюк. Ними виявилися двоє добровольців – учасників бойових дій на Донбасі у складі підрозділів Правого сектора, що нагороджені бойовими нагородами.
  • Невелика корекція курсу, що відбулася в понеділок, не змінила тренд на послаблення гривні: 27,71 ₴/$ (+0,01 грн), 31,87 ₴/€ (+0,24 грн), 4,12 ₴/10 . Хоча котирування на торгах "стрибали" весь день, наприкінці сесії долар та євро почали стрімко дорожчати.

Війна

  • За офіційними даними штабу операції об'єднаних сил, ситуація на Донбасі залишається напруженою, позиції українських військ окупанти обстріляли з мінометів на приморській ділянці фронту, під Горлівкою, Авдіївкою, а також у Волноваському районі. Внаслідок обстрілів поранено 2 українських бійців.
  • Член української делегації на переговорах в Мінську, заступник голови Верховної Ради Геращенко заявила, що російська уповноважена з прав людини Москалькова відмовилася обговорювати обмін українських політв'язнів на російських громадян, які відбувають покарання за військові злочини в Україні.

Україна та світ

  • Суд присяжних у США визнав колишнього керівника виборчого штабу президента Трампа, політтехнолога Манафорта, винним за 8 із 18 пунктів звинувачення, головні серед яких – ухилення від сплати податків, недекларування іноземних рахунків і банківське шахрайство. За сумою пред'явлених звинувачень йому загрожує до 80 років ув'язнення. Крім того, у вересні почнеться ще один процес – Манафорт, працюючи на українську владу, не зареєструвався як іноземний агент. Ще один колишній соратник Трампа, його адвокат Коен, пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у податковому шахрайстві, фінансових махінаціях і порушенні закону про фінансування президентських кампаній, а також запобігання публікації негативної інформації, яка могла вплинути на рейтинг майбутнього президента. Коен заявив, що пішов на злочин за дорученням Трампа. Справа Манафорта прямо пов'язана з Україною, оскільки він був основним консультантом виборчих кампаній колишнього президента Януковича та Партії регіонів. Його підпис зафіксовано у "чорної бухгалтерії", є безліч свідчень про безпосередню участь Манафорта у багатьох гучних подіях і політичних скандалах в Україні.
  • США розширили санкції проти Росії – до списку включено ще 2 громадян і кілька компаній, що поставляли заборонене обладнання для військового флоту КНДР.

No comments:

Post a Comment