August 19, 2018

18.08.2018: Київ знову затопило внаслідок потужної зливи

Київ знову затопило внаслідок потужної зливи
Київ знову затопило внаслідок потужної зливи

  • Київ знову затопило внаслідок потужної зливи.
  • Зустріч Меркель і Путіна завершилася без підсумкової прес-конференції.
  • У результаті обстрілів на Донбасі загинули ще 2 українських військових.

В Україні

  • У Києві відбулася репетиція військового параду.
  • Президент Порошенко підписав закон, що дозволяє підприємствам "Укроборонпрому" не платити борги російським компаніям, а також забороняє їх банкрутство за позовами російських кредиторів або третіх осіб, яким було передано борги українських підприємств.

Київ

  • Унаслідок сильного дощу знову підтоплено центр Києва – дощова каналізація не справляється із сильними опадами, а міська влада нічого не зробила після подібного підтоплення Хрещатика 16 серпня.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі, за офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, у результаті обстрілів загинули 2 українських військових, ще 2 – поранені.

Україна та світ

  • У Берліні відбулася зустріч президента РФ Путіна та канцлера Німеччини Меркель. Зустріч тривала 3 години у закритому режимі. За заявою лідерів, на ній мали обговорюватися питання врегулювання в Сирії, ядерна угода з Іраном і "конфлікт" в Україні, де, за словами Меркель, досі не вдається домогтися "стабільного режиму припинення вогню". Путін на прес-конференції перед зустріччю заявив, що будівництво газогону "Північний потік-2" не закриває перспектив продовження транзитних поставок газу територією України, головне – щоб цей транзит "відповідав економічним вимогам". Прес-секретар російського президента Пєсков повідомив, що жодних рішень за результатами зустрічі не прийнято, американські санкції проти "Північного потоку-2" не обговорювалися, а зустріч була потрібна "для звірення годинників з низки питань".
    Видання The Wall Street Journal повідомило, що влада США планує ввести протягом кількох тижнів санкції щодо юридичних і фізичних осіб, що беруть участь у будівництві російського газогону Nord Stream 2.

No comments:

Post a Comment