August 07, 2018

06.08.2018: Омелян планує скасувати залізничне сполучення з РФ

Омелян планує скасувати залізничне сполучення з РФ
Омелян планує скасувати залізничне сполучення з РФ

  • Мінінфраструктури планує скасувати залізничне сполучення з РФ.
  • Німецькі журналісти стверджують, що Україна втрачає на митниці €4 млрд щороку.
  • ОБСЄ повідомила про масове переміщення військової техніки окупантів на Донбасі.
  • Порошенко таємно їздив до Європи на початку серпня.

В Україні

  • Прем'єр-міністр Гройсман прогнозує підвищення вже цього року середньої зарплати до 10 тис. грн, яке на його думку, буде індикатором економічного зростання України, а міністерство економічного розвитку заявило, що 2021 року середня зарплата перевищить 12,8 тис. грн.
  • Група "Метінвест" олігарха Ахметова та інвестиційна компанія ICU, яка обслуговує президента Порошенка, отримали контроль над найбільшим коксовидобувним шахтоуправлінням "Покровське", яке раніше належало підприємству "Донецьксталь".
  • Нафтогаз намагається домовитися із міноритарними акціонерами "Укрнафти" – групою "Приват" олігарха Коломойського – про розподіл компанії, однак угоди поки не досягнуто.
  • НБУ подовжив до 19:00 роботу системи електронних платежів, однак лише деякі банки мають намір продовжувати роботу своїх підрозділів, у тому числі й служб фінмоніторингу. Нацбанк розглядає можливість переведення системи у цілодобовий режим роботи.
  • Гривня на міжбанківському ринку продовжує дешевшати, незважаючи на закінчення виведення дивідендів інвесторами та продаж Нацбанком валюти через систему Matching – у понеділок, за оцінками учасників ринку, регулятор продав близько $30 млн: 27,13 ₴/$ (+0,04 грн), 31,32 ₴ / € (-0,08 грн), 4,27 ₴/10. За повідомленням прес-служби НБУ, минулого тижня регулятор для підтримки курсу гривні продав на міжбанку $240,6 млн.

Війна

  • Минулої доби, за зведенням штабу операції об'єднаних сил, унаслідок бойових дій на Донбасі поранено 3 українських військовослужбовців. Окупанти все частіше обстрілюють позиції українських військ із мінометів – учора під обстріли потрапили захисники Авдіївки, Новолуганського в околицях Горлівки та у Лебединському й Гнутовому на південній ділянці фронту. Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї, гранатометів і гармат БМП відбулися всією лінією фронту, у тому числі в нічний час. За повідомленням спостерігачів ОБСЄ, окупанти в липні почали масоване перекидання військ і військової техніки на Донбас – місія повідомила про зростання кількості в 8,5 разів, ідеться про сотні одиниць артилерії, танків, РСЗВ і бронетехніки. У липні безпілотники ОБСЄ над окупованою територією були обстріляні 14 разів, зафіксовано 2 випадки постановки перешкод системами радіоелектронної боротьби.

Україна і світ

  • Міністр інфраструктури Омелян попередив, що Україна може закрити залізничне сполучення із Росією як частину комплексу заходів реагування на ситуацію в Азовському морі та окупацію Криму й Донбасу.
  • Із російської в'язниці після відбуття терміну ув'язнення в 3,5 роки вийшов український політв'язень – активіст євромайдану Костенко, що був засуджений судом в окупованому Криму. Костенко у супроводі консулів уже прибув до Києва.

Тренди

  • Німецьке видання Süddeutsche Zeitung опублікувало результати розслідування махінацій на українській митниці, які, за твердженням журналістів, призводять до втрат надходжень до українського бюджету на суму понад €4 млрд. Це більше, ніж в 2 рази, коштів, які Україна має намір отримати від МВФ, ЄС і Світового банку. У махінаціях замішані співробітники поліції, прокуратури та СБУ, що організували навколо митниці мережу фірм, через які відмиваються кошти. За результатами опитування PricewaterhouseCoopers, 2017 року майже 3/4 підприємств підтвердили, що стикалися із вимаганням хабарів і корупцією, порівняно із 56% – 2016 року.
  • Згідно із повідомленням видання "Українська правда", президент Порошенко здійснив приватну поїздку до Європи з 29 липня по 5 серпня "для проведення низки зустрічей". Адміністрація президента стверджує, що поїздка була оплачена з особистого рахунку Порошенка, а повідомлення про його зустрічі із "відомими українцями" не відповідають дійсності.



No comments:

Post a Comment