August 05, 2018

04.08.2018: Росія оголосила незаконними всі українські ліцензії на користування надрами у Криму

Росія оголосила незаконними всі українські ліцензії на користування надрами у Криму
РФ оголосила недійсними українські дозволи на користування надрами у Криму

  • Росія оголосила незаконними всі українські ліцензії на користування надрами у Криму.
  • Парубій запланував на початок сесії Верховної Ради обрання нового складу ЦВК і прийняття Виборчого кодексу.
  • Філарет сподівається отримати томос про автокефалію до початку осені.

В Україні

  • Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет вважає, що томос (дозвіл на створення української "помісної" церкви, окремої від РПЦ) буде прийнято наприкінці серпня або у вересні. Після цього всі архієреї церков Київського та Московського патріархатів, а також Української автокефальної церкви, що звернулися до вселенського патріарха, зберуться на Об'єднавчий собор, який обере предстоятеля нової церкви.

Війна

  • За офіційним зведенням штабу операції об'єднаних сил, під час в обстрілу вночі загинув військовослужбовець. Впродовж усієї минулої доби не припинялися перестрілки в районі Донецька, Авдіївки, Горлівки, на Світлодарському виступі, поблизу Попасної, на трасі Р-66 "Бахмутка" та на південній ділянці фронту, де окупанти обстріляли українські війська із мінометів. У Мар'їнці вналідок обстріліу поранено 2 поліцейських із групи патрулювання житлових кварталів на околиці міста, що прилягає до Донецька. На КПВВ "Майорськ" минулої ночі пробитий кулею медичний надувний модуль, в якому перебували, у тому числі, цивільні особи.

Україна й світ

  • Президент РФ Путін підписав закон про реєстрацію ліцензій на користування надрами в окупованому Криму, за яким із 1 жовтня 2015 р визнаються недійсними всі ліцензії, видані Україною, а нові надаватимуться за рішенням російського уряду за результатами аукціону. 2016 року Україна подала позов проти Росії про порушення нею Конвенції ООН з морського права через неможливість користування правами на природні ресурси континентального шельфу, у тому числі, для видобутку газу.

Тренди

  • Глава парламенту Парубій вважає, що першими питаннями на наступній сесії Верховної Ради, що відкриється 4 вересня, будуть обрання нових членів Центральної виборчої комісії, а також ухвалення Виборчого кодексу й закону про нацбезпеку, що надасть Верховній Раді контроль над СБУ та розвідкою. Парубій хоче створити у парламенті ще один "офіс реформ" на додаток до тих, що наявні в структурах президента, Кабміні та міністерствах.

No comments:

Post a Comment