August 04, 2018

03.08.2018: ЦВК оцінила витрати на вибори 2019 року майже у 5 млрд грн

ЦВК оцінила витрати на вибори 2019 року майже у 5 млрд грн
ЦВК оцінила витрати на вибори 2019 року майже у 5 млрд грн

  • ЦВК оцінила витрати на вибори 2019 року майже у 5 млрд грн.
  • Суд змусив НАБУ знову відкрити справу про корупцію на колишню главу НБУ Гонтареву.
  • МЗС України вважає втручанням у внутрішні справи призначення Угорщиною уповноваженого по Закарпаттю.

В Україні

  • Центральна виборча комісія оцінила витрати на проведення президентських, парламентських і місцевих виборів 2019 року у 4,8 млрд грн.
  • Апеляційний суд Києва скасував рішення НАБУ про закриття кримінального провадження щодо колишньої глави НБУ Гонтаревої, яка не задекларувала велику суму, що була витрачена на відпочинок на Мальдівських островах 2016 року.
  • Поліція затримала підозрюваного у замаху на вбивство громадської активістки – чиновниці Херсонського міськвиконкому Гандзюк, яку 31 липня облили сірчаною кислотою.
  • Суд заарештував 4 підозрюваних у вбивстві добровольця батальйону "Донбас" Олешка. Поліція розглядає кілька версій замаху, включаючи господарську діяльність загиблого. Основний підозрюваний наполягає, що скоїв убивство на ґрунті "неприязних особистих стосунків".
  • Депутат від Опозиційного блоку Новинський опублікував документи Державної міграційної служби, які доводять законність надання йому громадянства колишнім президентом Януковичем 2012 року. Новинський підкреслив, що громадянство йому було надано за клопотанням президента Порошенка, який на той момент був міністром економіки в уряді Азарова.
  • Приватбанк оновив веб-сервіс Приват24, який тепер дає клієнтам можливість користування послугами будь-якого банку світу. Сервіс працює у режимі електронного фінансового супермаркету й дозволяє здійснювати платежі та перекази із використанням карт будь-якого банку.
  • Спроби Нацбанку стабілізувати курс поки невдалі – продані на відкритому аукціоні в п'ятницю $50 млн не заспокоїться ринок, і гривня продовжила дешевшати: 27,09 ₴/$ (+0,08 грн), 31,40 ₴/€ (+0,16 грн ), 4,27 ₴/10 (-0,01 грн).

Київ

  • Мер Кличко оголосив про завершення розробки міською владою разом із власниками рекламних конструкцій правил розміщення зовнішньої реклами в столиці. За його словами, кількість зовнішньої реклами на вулицях і в метрополітені має істотно зменшитися.

Війна

  • Штаб операції об'єднаних сил повідомив, що в результаті бойових дій минулої доби серед українських військовослужбовців втрат не було. Окупанти обстріляли позиції українських військ із мінометів у Кримському в районі траси Р-66 "Бахмутка", а також на південній ділянці фронту поблизу Павлополя, а в Талаківці – із танка. Перестрілки із застосуванням стрілецької зброї і гранатометів відбувалися всією лінією фронту у Донецькій і Луганській областях.
  • Заступник керівника місії ОБСЄ на Донбасі Хуг повідомив, що з початку року у зоні бойових дій загинуло 29 мирних жителів, ще 132 – дістали поранень. За останній тиждень місія зафіксувала понад 4 тис. порушень режиму припинення вогню. Хуг стверджує, що сторони не відводять важку техніку від "лінії розмежування" та не проводять розмінування, оскільки не впевнені в тому, що протилежна сторона також це зробить.

Україна й світ

  • МЗС України вимагає пояснень від влади Угорщини через запровадження посади урядового уповноваженого, що відповідатиме за розвиток Закарпатської області. МЗС вважає такі дії втручанням до внутрішніх справ України та такими, що сприяють просуванню сепаратизма у регіоні.

Тренди

  • Голова Національної спілки журналістів Томіленко заявив про зростання загроз безпеці колег при виконанні професійних обов'язків. Тільки в липні зафіксовано 8 нападів на журналістів. Він стверджує, що влада створила систему безкарності, за якої за перешкоджання професійній діяльності працівників ЗМІ винні не зазнають покарання. Такого висновку він дійшов на основі аналізу десятків судових рішень.

No comments:

Post a Comment