July 24, 2018

23.07.2018: Україна приєдналася до Конвенції MLI про уникнення подвійного оподаткування

Україна приєдналася до Конвенції MLI про уникнення подвійного оподаткування
Україна приєдналася до Конвенції MLI про уникнення подвійного оподаткування

  • Україна приєдналася до Конвенції про уникнення подвійного оподаткування та розмиття бази прибутку (BEPS).
  • Нацбанк не виключає подальшого зростання облікової ставки у вересні.
  • Посол Італії дезавуював заяви віце-прем'єра Сальвини.

В Україні

  • Президент Порошенко ветував і повернув на доопрацювання до парламенту закон про експорт лісу, мотивуючи рішення наявністю лобістських схем, які порушують умови зони вільної торгівлі з ЄС. За словами лідера "Радикальної партії" Ляшка, президент вимагає виключити із закону норму про заборону експорту дров, під виглядом яких з України вивозять якісні лісоматеріали. Прем'єр-міністр Гройсман оцінив обсяг контрабанди деревини в 6-8 млрд грн щорічно.
  • Держстат констатував зниження зростання промислового виробництва – у червні він становив 2,2%, порівняно з аналогічним періодом 2017 р., у травні – 2,5%, у квітні – 3,0%.
  • Уряд має намір розмістити, як і минулого року, єврооблігації на світових фінансових ринках. За словами в.о. глави мінфіну Маркаровой, кон'юнктура ринку для такого розміщення покращилася.
  • Україна приєдналася до Конвенції MLI про уникнення подвійного оподаткування та розмивання бази прибутку (BEPS).
  • Комітет монетарної політики НБУ не виключає підвищення облікової ставки у вересні у разі зростання інфляційних ризиків.
  • Ринок поки не відчув виплат відшкодування ПДВ експортерам: 26,45 ₴/$, 30,99 ₴/€ (+0,13 грн), 4,19 ₴/10 (+0,02 грн).

Війна

  • На Донбасі за минулу добу в результаті обстрілу поранено 2 українських військовослужбовців. "Хлібне перемир'я" діє тільки на папері, окупаційна армія обстрілює позиції українських військ усією лінією фронту зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів.

Україна й світ

  • Посол Італії в Україні Ла Чечілія заявив на зустрічі із представниками МЗС України, що позиція його країни в питаннях підтримки суверенітету України залишається незмінною, і на неї не впливають висловлювання Сальвіні. Віце-прем'єр-міністр Сальвіні, лідер праворадикальної партії "євроскептиків" "Ліга півночі", заявив про законність анексії Криму Росією й назвав події на Майдані "фальшивої революцією".
  • Грецькі правоохоронні органи затримали понад 100 українських моряків, яких підозрюють в участі в транспортуванні нелегальних мігрантів до Європи. Уповноважена з прав людини Денисова заявила, що в грецьких в'язницях перебуває 161 український громадянин, 112 з яких звинувачують у перевезеннях незаконних мігрантів. Денисова стверджує, що моряки брали участь в перевезеннях примусово, а їх права порушено.

Тренди

  • Виконувачка обов'язків міністра фінансів Маркарова повідомила, що переговори з МВФ про проект бюджету та підвищення ціни на газ для населення "йдуть конструктивно". Питання про газові тарифи залишається головним на переговорах з МВФ про видачу чергового траншу кредиту після прийняття Верховною Радою закону про антикорупційний суд. Підвищення цін на газ, за ​​різними оцінками, може становити від 30% до 60%, і це неминуче спричинить різко негативну реакцію в суспільстві, а з урахуванням фактора входу в передвиборчу кампанію – поставить хрест на політичних планах прем'єра Гройсмана.
  • Антимонопольний комітет має намір провести розслідування дій учасників ринку скрапленого газу, ціни на який стрімко зросли за останні 2 тижні. Імпортери стверджують, що стрибок цін викликаний підвищенням вартості скрапленого газу у Росії, частка продукції якої на українському ринку становить 41%.

No comments:

Post a Comment