July 14, 2018

13.07.2018: Рада прийняла закони про розмитнення автомобілів на єврономерах

Рада прийняла закони про розмитнення автомобілів на єврономерах
Рада прийняла закони про розмитнення автомобілів на єврономерах

  • Рада прийняла закони про розмитнення автомобілів на єврономерах і розійшлася на канікули.
  • Гройсман заговорив про неминучість підвищення цін на газ.
  • Савченко залишається в СІЗО ще на 2 місяці.

В Україні

  • Верховна Рада так і не призначила нових членів Центральної виборчої комісії. Глава парламенту Парубій стверджує, що рішення буде прийнято на самому початку наступної сесії у вересні, разом із новим виборчим кодексом.
    Прийнято у першому читанні законопроекти про спрощення розмитнення старих автомобілів і посилення відповідальності за користування нерозмитненим транспортом.
    Прем'єр-міністр Гройсман під час "години уряду" заявив, що він проти підвищення ціни на газ для населення, проте змушений піти на це, "щоб уникнути економічної катастрофи і бідності для українських громадян". За його словами, вирішення питання залежить від виділення коштів Міжнародним валютним фондом, без чого країна скотиться у хаос. Тому він має намір провести консультації з лідерами фракцій і продовжити переговори з МВФ.
    Депутати розійшлися на канікули на 2 місяці.
  • НАБУ оскаржило постанову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про закриття кримінального провадження проти сина міністра внутрішніх справ Авакова та заступника міністра Чеботаря в справі про корупцію при закупівлі тактичних рюкзаків для Національної гвардії.
  • Суд залишив під арештом до 10 вересня депутата Савченко, яку Генпрокуратура та СБУ підозрюють у підготовці терористичних актів і державного перевороту.
  • Полтавська облрада виділила без обговорення нафтогазоносні ділянки для розробки та видобутку вуглеводнів компаніям харківського бізнесмена Фукса, який перекупив їх у колишнього міністра Ставицького з уряду Азарова. У той самий час держкомпанія Укргазвидобування не отримала жодного дозволу. Фукс активно співпрацює із найближчим оточенням президента Порошенка, одна з його компаній здобула право на стягнення боргу з Київського метрополітену за російські вагони.
  • Торгова сесія на міжбанку пройшла спокійною, більшість угод проводилося всередині банків: 26,23 ₴/$ (+0,01 грн), 30,54 ₴/€ (-0,03 грн), 4,21 ₴/10 (- 0,01 грн). Ринок поки не відреагував на підвищення Нацбанком облікової ставки.

Війна

  • Минулої доби на Донбасі в результаті обстрілу поранено 2 українських військовослужбовців. Не припиняються позиційні бої на південній ділянці фронту, а також на Світлодарському виступі, де українські війська були обстріляні із мінометів. Зіткнення із застосуванням стрілецької зброї і мінометів зафіксовано всією лінією фронту.

Україна й світ

  • Омбудсмен Денисова спростувала інформацію про смерть українського політв'язня Сенцова у російській в'язниці. Мати Сенцова звернулася до президента РФ Путіна із проханням про помилування сина.
  • За повідомленнями американських ЗМІ, фінансова розвідка США виявила транзакції компаній, що пов'язані із режимом колишнього президента Януковича, унаслідок яких з України було виведено $700 млн. Перекази коштів здійснювалися у тому числі й після перемоги на виборах президента Порошенка. Американські журналісти підкреслюють, що після перемоги Майдану нікого із чиновників режиму Януковича так і не було засуджено.

No comments:

Post a Comment