June 19, 2018

18.06.2018: Закон про створення Антикорупційного суду може бути прийнятий цього тижня


Закон про створення Антикорупційного суду може бути прийнятий вже цього тижня
Закон про створення Антикорупційного суду може бути прийнятий цього тижня
  • Закон про створення Антикорупційного суду може бути прийнятий вже цього тижня.
  • Українці відпочиватимуть на День Конституції 4 дні.
  • Акциз на ввезення старих автомобілів буде значно зменшено.
  • Рада ЄС подовжила заборону на торгівлю та інвестиції до Криму ще на півроку.

В Україні

  • Позафракційний депутат Міщенко вніс законопроект про скасування поправки, яка пропонує апеляційний розгляд справ, що пов'язані із корупцією вищих чиновників, новоствореним Антикорупційним судом, а не судами загальної юрисдикції. Вища рада правосуддя схвалив законопроект про створення Антикорупційного суду, що переданий Адміністрацією президента.
  • Профільний парламентський комітет представив законопроект про зниження акцизного податку на старі автомобілі при їх ввезенні на територію України. Формула розрахунку являтиме собою базову ставку (€50 для автомобілів із бензиновим двигуном і €75 – із дизельним), помножену на об'єм двигуна в літрах і на кількість повних років після випуску. При цьому планується значно посилити контроль за ввезенням і використанням автомобілів з європейськими номерами.
  • Кабінет міністрів прийняв рішення про перенесення вихідного дня з п'ятниці 29 червня на суботу, 23 червня. Таким чином, українці відпочиватимуть на день Конституції 4 дні – з 28 червня по 1 липня.
  • Компанія Укртелеком, що належить олігарху Ахметову, заборонила через суд реалізацію своїх акцій, що передані в заставу Ощадбанку. У жовтні господарський суд прийняв рішення про розірвання договору приватизації Укртелекому та повернення його акцій на користь держави, проте структури Ахметова за допомогою юридичних вивертів затягують виконання рішення. Деякі експерти вважають, що за цей час із компанії буде виведено кошти, і вона виявиться "пустушкою" після повернення у держвласність.
  • Банкіри зазначають стійку тенденцію до зниження курсу гривні, незважаючи на те, що за результатами торгової сесії на міжбанку курс змінився незначно: 26,33 ₴/$ (+0,01 грн), 30,58 ₴/€ (+0,06 грн ), 4,15 ₴/10 (-0,05 грн).

Війна

  • У ході бойових дій за минулу добу під Авдіївкою та Опитним поранені 2 військовослужбовці. На приморській ділянці фронту окупаційні війська обстріляли із мінометів кілька населених пунктів на передовій, на щастя, ніхто із місцевих жителів не постраждав. Зіткнення відбулися також у районі Горлівки та Новотошківського у Луганській області.

Україна й світ

  • Рада ЄС подовжила ще на півроку заборону на інвестиції до окупованого Росією Криму, а також заборонила імпорт до ЄС товарів і послуг із Криму, у тому числі туристичних. Крім того, круїзним лайнерам заборонено вхід до кримських портів.
  • Нафтогаз повідомив про оскарження постанови шведського апеляційного суду, який призупинив виконання рішення Стокгольмського арбітражу за контрактами із російським Газпромом про постачання й транзит газу. Чиновники Нафтогазу наполягають на тому, що рішення арбітражу має бути виконано у будь-якому випадку, оскільки обидві сторони визнали в контрактах його компетенцію.

No comments:

Post a Comment