June 11, 2018

10.06.2018: "ЛНР" cплатила Україні частину боргу за воду

"ЛНР" cплатила Україні частину боргу за воду
"ЛНР" cплатила Україні частину боргу за воду

  • "ЛНР" за посередництва ОБСЄ cплатила Україні частину боргу за воду.
  • Нова глава Мінфіну не припускає можливої відмови МВФ від співпраці з Україною.

В Україні

  • Прес-служба представництва ЄС в Україні очікує продовження співпраці з новопризначеною виконувачкою обов'язків міністра фінансів Маркарової і позитивно оцінила зусилля колишнього міністра Данилюка з макроекономічної стабілізації країни. Маркарова заявила, що міністерство не розглядає варіант невидачі наступного траншу кредиту МВФ і повідомила, що переговори із фондом про ціну газу для населення та реформу енергетичного ринку тривають.
  • Глава НБУ Смолій заявив, що монетарна політика НБУ буде жорсткою, на основі реальних доходів, що генеруються економікою. Він відкинув можливість фінансування проектів, що не підкріплені доходами. В іншому випадку, за його словами, інфляція перевищить цільові показники. Смолій зауважує: якщо щорічно приймати бюджет із дефіцитом і не зменшувати цей дефіцит, проблема ніколи не зникне. Він також підкреслив, що на всі примхи депутатів грошей ніколи не вистачить.
  • Прем'єр-міністр Гройсман допустив зрив фінансових планів приватизації держпідприємств на 2018 рік, оскільки відповідний закон було прийнято тільки навесні. Він стверджує, що закон "досить прозорий та ефективний, прибирає всі корупційні речі у цій сфері".
  • Державна авіаслужба задовольнила всі 55 заявок на здійснення регулярних і чартерних рейсів нової авіакомпанії-лоукостера SkyUp, яку створили власники туроператора JoinUp.

Війна

  • За даними штабу операції об'єднаних сил, у ході бойових дій поранено 3 українських військовослужбовців. Окупанти обстріляли селище Новотошківське у Попаснянському районі із мінометів і важкої артилерії, де, за повідомленням волонтерів, українська армія просунулася майже на 1 км і закріпилася на нових позиціях у "сірій зоні". Зіткнення відбулися в Опитному на околиці Донецька, у Лебединському, Павлопілі та Водяному на приморській ділянці фронту.
  • Місія ОБСЄ повідомила, що "ЛНР" передала грошові кошти в рахунок оплати за воду, відповідно до рішення тристоронньої контактної групи в Мінську. Про механізм передавання грошей місія не повідомила. Будь-які контакти з окупантами, у тому числі фінансові, підпадають під дію статей Кримінального кодексу про державну зраду та фінансування тероризму.
    Ще одну частину боргу “ЛНР” сплатило готівкою 10 січня 2018 р.

Україна й світ

  • Президент РФ Путін у відповідь на запрошення президента США Трампа до участі у форумі G7 заявив, що Росія й не виходила із великої вісімки , просто лідери інших 7 держав не приїхали на саміт до Сочі у червні 2014 року.
  • Незважаючи на відсутність підпису президента США Трампа під підсумковою декларацією саміту G7 у Канаді, на думку президента Порошенка, у ній міститься "потужний сигнал підтримки України".
  • Група журналістів-розслідувачів Bellingcat зажадала від російської влади визнання факту участі її військовослужбовців у знищенні авіалайнера MH17 замість того, щоб використовувати повідомлення з "дитячими тегами" у соцмережі Twitter, що звинувачують журналістів у створенні фейкових доказів.


No comments:

Post a Comment