April 03, 2018

02.04.2018: Суттєво скорочено перелік великих держпідприємств, які виставлено на продаж

Суттєво скорочено перелік великих держпідприємств, які виставлено на продаж
Суттєво скорочено перелік держпідприємств, які виставлено на продаж

  • Суттєво скорочено перелік великих держпідприємств, які виставлено на продаж.
  • Приватбанк подав позов на $3 млрд проти аудиторів Pricewaterhouse Coopers.

В Україні

  • Фонд держмайна переглянув список найбільших держпідприємств, які планувалося продати 2018 року. На підставі прийнятого Верховною Радою закону про приватизацію із нього виключено держпакети акцій "Турбоатома", "Азовмаша", Запорізького титано-магнієвого комбінату, а також низка ТЕЦ та обласних енергопостачальних компаній. Фонд має намір продати Одеський припортовий завод, Запорізький алюмінієвий комбінат, Сумихімпром і Центренерго, а також акції двох найбільших нафтопереробних підприємств Західної України.
  • Набув чинності закон про нові правила паркування.
  • Ціни на залізничні квитки поки залишаються без змін, наказ Укрзалізниці про підвищення цін поки ще не узгоджений Міністерством інфраструктури.
  • Міністерство охорони здоров'я звільнило ректора Київського національного медуніверситету Амосову. Офіційною причиною звільнення названо зрив тестування для студентів-стоматологів. Амосова оскаржила наказ міністерства в адмінсуді.
  • Приватбанк подав до кіпрського суду позов у сумі $3 млрд на аудиторську компанію PWC (Pricewaterhouse Coopers), яка, за твердженням банку, припустилася значних порушень при проведенні фінансового аудиту установи 2015 року, що призвело до значних фінансових втрат банку за рахунок докапіталізації після націоналізації наприкінці 2016 року.
  • Понеділок на міжбанківському ринку в Європі та США – вихідний день, тому пропозиція була великою, а основним покупцем валюти виступив Нацбанк, який купив, за оцінками учасників торгів, близько $25 млн із застосуванням нової платформи анонімних продажів Matching: 26.16 ₴/$ (-0.15 грн ), 32.23 ₴/€ (-0.18 грн), 4.57 ₴/10 (-0,03 грн).

Війна

  • За попередню добу штаб антитерористичної операції зафіксував 20 випадків порушення окупаційними військами режиму припинення вогню. У Пісках, під Донецьком, українські позиції було обстріляно із мінометів. За офіційними даними, втрат серед військовослужбовців немає. Окупанти повернули тіло загиблого бійця, який із 29 березня вважався зниклим без вісті.
  • Міністерство оборони повідомило, що в результаті підриву на мінах на Донбасі із початку військових дій загинуло понад 2,5 тис. цивільних осіб, серед них – 242 дитини.

Україна й світ

  • Середньодобовий транзит російського газу в березні 2018 року зріс більш ніж на 20%, порівняно з аналогічним періодом минулого року.


No comments:

Post a Comment