March 21, 2018

20.03.2018: Депутатам заборонили заходити зі зброєю до парламенту

Депутатам заборонили заходити зі зброєю до парламенту
Депутатам заборонили заходити зі зброєю до парламенту

Головні події і теми доби 20.03.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Депутатам заборонили заходити зі зброєю до парламенту та Адміністрації президента.
  • Мінюст заявив про конфіскацію у Газпрому до бюджету 100 млн грн.

В Україні

  • Після "викриттів" генпрокурора Луценка депутата Савченко Верховна Рада заборонила депутатам заходити зі зброєю та вибухівкою до парламенту, Адміністрації президента, Кабміну та інші будівель, що перебувають під державною охороною. Депутатів змусять проходити крізь металошукачі, а особисту зброю – залишати на зберігання у спеціально обладнаних приміщеннях.
    Прийнято закон про спрощення ліцензування для виноробів.
    Також прийнято звернення до Кабміну про створення міжвідомчого координаційного центру для розробки методики оцінки збитків і втрат від агресії Росії, а також визначення суми цієї шкоди. Кабміну запропоновано створити реєстр фізичних і юридичних осіб, які постраждали від збройної агресії, і внести до парламенту відповідний законопроект.
    Депутати провалили законопроект про створення незалежних наглядових рад у держбанках – на нього не вистачило голосів. Не знайшлося голосів і за законопроект про введення середньострокового бюджетного планування при розробці держбюджету.
    До Верховної Ради внесено законопроект про Національне бюро фінансової безпеки "з метою скорочення чисельності правоохоронних органів, які здійснюють боротьбу зі злочинами у сфері економіки".
  • Квартальні платежі підстьобують експортерів до продажу необов'язкової частини валютної виручки, до того ж, іноземні спекулянти заводять до України валюту для участі в аукціоні Мінфіну із розміщення гривневих ОВДП. Поєднання цих факторів привело до зміцнення гривні й дало змогу Нацбанку купити близько $10 млн за механізмом "запиту кращого курсу": 26.30 ₴/$ (-0.13 грн), 32.29 ₴/€ (-0.25 грн), 4.56 ₴/10 (-0.03 грн).

Війна

  • На Донбасі знову зростає кількість обстрілів позицій українських військ. За добу штаб антитерористичної операції зафіксував 5 порушень режиму припинення вогню на різних ділянках фронту, у тому числі, із застосуванням мінометів. За офіційними даними, поранені й травмовані 2 українських бійців.

Україна й світ

  • Міністр юстиції Петренко заявив про конфіскацію до бюджету України коштів Газпрому у розмірі понад 100 млн грн, відповідно до рішення суду про штраф за антиконкурентні дії на ринку транзиту газу.

No comments:

Post a Comment