March 19, 2018

18.03.2018: На виборах у Росії перемагає чинний президент Путін

На виборах у Росії очікувано перемагає чинний президент Путін
На виборах у Росії перемагає чинний президент Путін

Головні події і теми доби 18.03.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • На виборах у Росії очікувано перемагає чинний президент Путін.
  • "Тітушки" за підтримки поліції напали на активістів "Руху нових сил" біля маєтку Порошенка.

В Україні

  • Активісти "Руху нових сил" і громадяни, що їм співчувають, провели акцію на Майдані, під час якої розібрали інсталяцію "Діди воювали". Мітинг продовжився біля маєтку Порошенка у Козині, де на його учасників напали "тітушки", які побили одного з активістів. Кілька десятків поліцейських, які охороняли резиденцію, робили вигляд, що напад "спортсменів" на беззбройних людей їм не цікавий.
  • У Миколаєві вчинив самогубство колишній військовий льотчик, призначений директором місцевого аеропорту.

Війна

  • Бойові дії на Донбасі не припиняються, "перемир'я" існує тільки на папері. Під Авдіївкою окупанти обстріляли українські війська зі стрілецької зброї і гранатометів. За офіційними даними, травмовано військовослужбовця.

Україна й світ

  • Згідно з екзіт-полами, на виборах у Росії переміг чинний президент Путін, який набрав більше 70 % голосів. У Києві посольство та консульство Росії пікетували активісти націоналістичних партій і рухів, а в Одесі генеральне консульство РФ двічі "мінували" задля недопущення голосування. Деякі країни на заклик президента Порошенка не визнали вибори в окупованому Криму, що жодним чином не вплинуло на загальний результат. Телеканал "СТБ", що належить олігарху Пінчуку, зятю колишнього президента Кучми, "відзначився" у день російських виборів, показавши в ефірі карту України без Криму.

Тренди

  • Депутат Онищенко, що втік з України після початку кримінального переслідування, в телеінтерв'ю програмі "ТСН-тиждень" заявив про наявність у нього записів розмови, в якій президент Порошенко загрожує йому кримінальним переслідуванням, якщо він не забезпечить голосування за деякі "непопулярні" закони, у тому числі з медреформи, тарифів і Донбасу.

No comments:

Post a Comment