February 25, 2018

24.02.2018: Росія проведе президентські вибори в Криму, незважаючи на протести України

Росія проведе президентські вибори в Криму, незважаючи на протести України
Росія проведе вибори в Криму, незважаючи на протести України

Головні події і теми доби 24.02.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Росія проведе президентські вибори в Криму, незважаючи на протести України.
  • Активісти Руху нових сил проводять пікет під віллою генпрокурора.

В Україні

  • Начальник Генерального штабу Муженко повідомив, що з моменту початку агресії на Донбасі кількість генералів в українській армії збільшилася на 50 осіб. За його словами, основною умовою просування по службі та призначення на командні посади є наявність бойового досвіду.
  • Активісти "Руху нових сил" влаштували пікет і встановили намет під маєтком генпрокурора Луценка, вимагаючи звільнення з-під варти соратника лідера руху Дангадзе та інших політв'язнів.

Війна

  • За даними штабу антитерористичної операції, протягом минулої доби ситуація на Донбасі не змінилася. Окупаційними військами знову обстріляний з важкої артилерії калібру 152 мм населений пункт Підлісне у глибині оборони. Під мінометний обстріл потрапили позиції поблизу Кримського, а зі стрілецької зброї – у районі Станиці Луганської. Втрат серед місцевих жителів та українських військовослужбовців немає. Селище Луганське на Світлодарській дузі після обстрілу в п'ятницю досі залишається без світла. 23 лютого місія ОБСЄ зафіксувала мінометний обстріл з окупованої території у безпосередній близькості від передової патрульної бази поблизу Попасної, що спричинило її евакуацію.

Україна й світ

  • В окупованому Криму російська прокуратура почала перевірку діяльності Українського культурного центру. Центр випустив у серпні 2017 р україномовну газету "Кримський терен". Друкарні півострова відмовляються її друкувати, посилаючись на вказівку російських правоохоронних органів, які назвали "Кримський терен" екстремістськими матеріалами.
  • Центральна виборча комісія РФ заявила, що президентські вибори в Криму пройдуть "у штатному режимі", незважаючи на ноту МЗС України.
  • МЗС Росії заявив, що Порошенко, підписавши закон "про реінтеграцію Донбасу", фактично порушив мінські "угоди" й "створив умови для насильницького захоплення неконтрольованих Україною територій Донецької і Луганської областей, а також легалізував застосування армії проти мирного населення". У заяві підкреслено, що практичне застосування закону "загрожує ризиками серйозної ескалації обстановки на Південному Сході України".

No comments:

Post a Comment