February 11, 2018

10.02.2018: Зустріч лідерів "нормандської четвірки" відбудеться наступного тижня

Зустріч лідерів "нормандської четвірки" відбудеться наступного тижня
Зустріч лідерів "нормандської четвірки" відбудеться наступного тижня

Головні події і теми доби 10.02.2018 від Digests & Analytics Ukraine

Теми ЗМІ та соцмереж

  • Зустріч лідерів "нормандської четвірки" відбудеться наступного тижня.
  • Міноборони призупинило замовлення на санітарні автомобілі "Богдан".
  • Українські миротворці повернулися із Ліберії.

В Україні

  • Президент Порошенко сподівається, що миротворчу місію ООН буде введено на Донбас уже нинішнього року. На його думку, вона стане надійним гарантом миру, дозволить стимулювати виведення російський військ з окупованої території і забезпечити надійне закриття кордону з Росією.
  • Директор Інституту національної пам'яті В'ятрович заявив, що декомунізацію в Україні фактично завершено. Усі пам'ятники Леніну та інші символи тоталітарних режимів демонтовано, перейменовано населені пункти, вулиці й назви громадських місць.
  • Міністерство оборони припинило випуск санітарних автомобілів "Богдан" через величезну кількість поломок, а також виявлених недоліків у паливній і ходової частинах та медичному модулі. Компанія "Богдан Моторс" належить бізнес-партнеру президента Порошенка, заступнику секретаря РНБО Гладковському (Свинарчуку). Активісти стверджують, що президент, який був мажоритарним акціонером, зберіг над підприємством повний контроль після продажу частини акцій Гладковському.

Війна

  • За офіційними даними, за попередню добу втрат серед українських військовослужбовців немає. Українські війська були обстріляні із мінометів на приморській ділянці фронту, на Світлодарському виступі та в районі Кримського, поблизу траси Р66 "Бахмутка" у Луганській області.

Україна й світ

  • Український окремий гелікоптерний загін завершив участь у миротворчій місії ООН у Ліберії, яка тривала 14 років.
  • Президент Франції Макрон заявив президенту РФ Путіну, що "мінський процес" зайшов у глухий кут, а для врегулювання ситуації на Донбасі та полегшення страждань людей потрібно вживати конкретних заходів, комплекс яких було запропоновано Францією та Німеччиною. Влада Німеччини підтвердили, що зустріч лідерів "нормандської четвірки" заплановано на наступний тиждень під час Мюнхенського міжнародного безпекового форуму.

Тренди


  • Опитування, що було проведене Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення видання "Дзеркало тижня", показало, що лише 56 % сімей загиблих на Донбасі військовослужбовців вважають "конфлікт" війною з Росією, а 4 % назвали війну громадянською. Майже 2/3 опитаних вважають правомірним застосування Збройних сил на Донбасі. Майже така сама кількість респондентів вважають, що "конфлікт" треба врегулювати мирним шляхом.

No comments:

Post a Comment